Kamperen in de Gard

Vakantie in de Gard

De Gard is een departement in de Languedoc-Roussillon in het zuiden van Frankrijk. Dit departement is vernoemd naar de rivier de Gardon die ontspringt in de Cevennen en een vertakking is van rivier de Rhône. De rivier is ook wel bekend door de Romeinse brug de Pont du Gard. In dit gebied zijn een heleboel campings gevestigd, zoals natuurcampings, familiecampings en charmecampings. Deze regio trekt kampeerders die houden van rust en natuur, maar ook van avontuur en actie. Er is namelijk een genoeg te beleven in de Gard.

Actief in de Gard

In de Gard kan je terecht voor een rustige vakantie in de natuur, een actieve vakantie, of natuurlijk een combinatie van beiden. Heel veel campings in deze regio liggen aan de rivier de Gardon en vanaf deze campings is het dan ook mogelijk om met een kano de rivier op te gaan. Voor de actieve kampeerder natuurlijk de manier om de omgeving te verkennen. Maar ook wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden kan bijna overal in de buurt. In de Languedoc-Roussillon kent heel wat zonuren, dus ook de kampeerders die wat meer van rust houden kunnen hier absoluut genieten. Er zijn tientallen campings met zwembad, waar je de hele dag lekker in en aan kan ontspannen.

Bezienswaardigheden in de Gard

De Pont du Gard is een bezienswaardigheid die je absoluut gezien moet hebben als je in de Gard op vakantie bent. Dit is een meesterwerk uit de Oudheid en staat op de werelderfgoedlijst. De brug werd gebouwd in de 1e eeuw toen de Romeinen aan de macht waren. Deze drie verdiepingen hoge brug overspant de rivier de Gardon. Aan de oevers van de rivier is een museum gevestigd wat gewijd is aan het water en alles wat zich hier afspeelde in de 1e eeuw. Dit museum is zeker een bezoekje waard.
Een van de steden die erg leuk zijn om te bezoeken is Uzès. Deze stad is het eerste hertogdom van Frankrijk en erg geliefd onder de architectuurliefhebbers. De stad heeft een mooie bouwstijl en een leuk centrum met kleine steegjes. In de maand juli vindt hier een populair festival plaats, namelijk de Muzikale Nachten. Een absolute aanrader!

Populaire bestemmingen

 1. Anduze
 2. Le Grau-du-Roi
 3. Saint-Jean-du-Gard
 4. Allègre-les-Fumades
 5. La Roque-sur-Cèze
 6. Villeneuve-lès-Avignon
 7. Barjac
 8. Branoux-les-Taillades
 9. Goudargues
 10. Junas

Populaire campingthema’s

 1. Aan rivier
 2. Ecocampings
 3. Familiecampings
 4. Grote campings
 5. Kasteelcampings
 6. Kindvriendelijke campings
 7. Kleine campings
 8. Charmecampings
 9. Natuurcampings
 10. Nederlandse eigenaar