Kamperen in de Hérault

De diversiteit van de Hérault

In Languedoc-Roussillon ligt Hérault, een bestemming vlak bij de Côte d’Azur en de Middelandse zee. De Hérault biedt u prachtige cultuur- en natuurlandschappen, waarvan een aantal daarvan op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staan. De Hérault is een aantrekkelijke bestemming voor elke kampeerder. Er zijn zandstranden, wijngaarden, mooie steden vol feestelijke evenementen en typische mediterrane producten.

Doen in de Hérault

Deze zuidelijke bestemming heeft ook vele bezienswaardigheden, waar u met het hele gezin naar toe kunt. Een voorbeeld is de grot van Clamouse; Deze grot heeft het keurmerk ‘wetenschappelijke en pittoreske locatie’ gekregen en  kenmerkt zich door de diversiteit van zijn kalkafzettingen. U kunt hier een dag lang ontspannen en met het hele gezin op ontdekking gaan. Een volwassene betaald €10,20 voor een kaartje, een kind tot 15 jaar betaald €5,70 en kinderen van 15 t/m 18 jaar oud betalen €8,70 voor een kaartje. Er zijn audiotours beschikbaar in het Nederlands (u betaald €1,50), de grotten zijn het gehele jaar door geopend en een tour duur 1,5 uur.

Als u wat actievers wilt gaan doen in Hérault, ga dan naar de Pic Saint-Loup. Dit is een natuurlijk uitkijkpunt dat u een prachtig uitzicht geeft over de Middellandse zee, de Cevennen en de Canigo. In dit recreatiegebied kunt u ook wandelen, klimmen, trektochten maken en zeilen. De sportieve kampeerder hoeft zich in de Pic Saint-Loup niet te vervelen!

In Hérault liggen ook een aantal prachtig dorpen die zeker een bezoek waard zijn. Een goed voorbeeld hiervan is de Grand site de France® Saint Guilhem-Le-Désert. Dit bijzondere dorp is uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Dat is niet zo gek ook, want door zijn kronkelige straatjes en gelegen tussen de hoge rotsen, ziet Saint Guilhem-Le-Désert eruit als een sprookjesstad. In dit dorpje staan tevens maar liefst twee monumenten die op de Wereldergoedlijst van Unesco staan; de Abdij van Gellone en de brug van Diable (beiden liggen deze monumenten langs de pelgrimsroutes naar Santiago de Compostela liggen).

Saint Guilhem-Le-Désert ligt in een prachtig rotslandschap. In de omgeving van dit dorpje, kunt u veel sporten activiteiten ondernemen. Het rotslandschap is opzich al heel mooi om te zien, maar er valt ook genoeg te doen. Zo kunt u er ’s Zomers kanoën en kajakken en de rotsen zijn erg geliefd bij vele wandelaars. Vanaf het dorpsplein leiden talloze wandelroutes naar een landschap met prachtige uitzichtpunten.

Als u van een actieve vakantie houdt, maar ook van cultuur, natuur en ontspanning houdt, dan is de Hérault met zijn fijne klimaat en vele bezienswaardigheden de ideale kampeerbestemming voor u!