Kampeervakantie in Haute-Vienne

Vakantie in de Haute-Vienne

Het departement Haute-Vienne ligt in de prachtige regio Limousin. Deze regio is gelegen in het zuiden van Frankrijk. Als je op zoek bent naar een avontuurlijke vakantie in de natuur is dit de ideale vakantiebestemming. Je kunt hier terecht als je van wandelen en fietsen houdt, maar ook kanoën, mountainbiken en paardrijden behoren vaak tot de mogelijkheden op campings in de Limousin.

Omgeving van Haute-Vienne 

Ontsnappen aan het drukke werkleven en eventjes helemaal tot rust komen? Dan is het groene departement Haute-Vienne een rustgevende plek waar u heerlijk tot uzelf kunt komen. Landschappen vol met groen, valleien en prachtige bergen. Haute-Vienne is een schitterende plek waar dit alles te vinden is. Dit departement biedt mooie campings aan het meer, waar u de natuur kunt verkennen. Bent u iets meer van de actie? Dat kunt u dat ook zeker vinden in dit heerlijke natuurgebied!

Activiteiten in Haute-Vienne

Net als in vele delen van Frankrijk kunt u in Haute-Vienne lange wandeltochten maken. Het verschil in Haute-Vienne is dat er in zo’n klein gebied, meer dan 2000 kilometer wandelpaden te vinden zijn.  En dat niet alleen! Haute-Vienne telt ook ongeveer 6000 kilometer aan rivieren. Genoeg ruimte om prachtige wandeltochten te maken! Verder is er genoeg te doen voor de fanatieke sportliefhebber. Voor de paardenliefhebber is er namelijk ontzettend veel te doen. Haute-Vienne telt namelijk veel ruiterpaden, zodat er veilig gereden kan worden. Of u besluit om naar het acrobatische klimpark Arbre & Aventure te gaan, deze ligt aan het meer in Saint-Pardoux. Dit bezorgt u een dag vol spanning en sensatie. Een andere mogelijkheid waar u voor kunt kiezen is om een kajaktocht te maken op de schitterende meren van de Haute-Vienne.

Kunst en historie in Haute-Vienne

Dit departement is rijk aan prachtige kunst en historie. Limoges, de hoofdstad van Haute-Vienne, telt een groot aantal kunstschatten. Bezoek bijvoorbeeld de porseleincollectie opgesteld in het Adrien Dubouché Museum. Dit is een van de grootste porselein verzamelingen ter wereld en is dan ook zeker een bezoekje waard als u van kunst houdt. Tevens kunt u sprookjesachtige kastelen bezoeken en een middag doorbrengen in een kasteeltuin.

Populaire stadjes