Vakantie in Noord-Frankrijk

Ga heerlijk kamperen in Noord-Frankrijk! Het noorden van Frankrijk is ideaal als je op vakantie gaat met kinderen en niet te ver wilt rijden. In Noord-Frankrijk kun je prachtige steden bezoeken, wandelen in de schitterende natuur en genieten van de heerlijke stranden aan de Atlantische Oceaan. Ontdek, de Champagnestreek, het prachtige Normandië, de Vogezen en zo veel meer!

Lees meer

Kamperen in Noord Frankrijk

Vakantie op een camping in Noord-Frankrijk

Vakantie op een camping in Noord-Frankrijk is lekker dichtbij! Op nog geen twee uur rijden ben je al met vakantie in Noord-Frankrijk en kan je genieten van de Noord-Franse kust (Noordwest-Frankrijk: Nord-Pas-de-Calais, Picardië, Normandië) of de Champage en Alsace-Lotharingen streek (Noordoost-Frankrijk: Champagne-Ardenne, Alsace, Lorraine). Net als de rest van Frankrijk is Noord-Frankrijk zeer de moeite waard! Ervaar de natuur en weidse uitzichten van Frans-Vlaanderen, het regionale natuurgebied Avesnois en de 7 Valleien. Of verken de vroegere mijnstreek, die nu beschermd is door Unesco.

Cultuur in Noord-Frankrijk

In het heuvelachtige noorden van Frankrijk kom je ongerepte bossen en uitgestrekte weilanden tegen met weidse uitzichten. Langs de kust liggen de campings bij mondaine badplaatsen (Le Touquet-Paris-Plage) met mooie zandstranden (Baie de Somme) en de wilde kustlijn van de Opaalkust. De natuur in het noorden leent zich uitstekend voor prachtige wandelingen en fietstochten en in sommige gebieden kan je prima klimmen en zelfs skiën in de Vogezen. Op veel campings in Noord-Frankrijk kan je fietsen huren. In de aanwezige rivieren en meren kan je vissen en kanoën, vraag ernaar op de camping. Voor cultuur bezoek je kerstmarkten in de Alsace, kastelen, abdijen, musea en historische plaatsen. Bekende streekproducten uit Noord-Frankrijk zijn natuurlijk Champagne, Elzasser wijn, quiche en Ardenner ham.