Vakantie in Seine-Maritime

Kamperen in Seine-Maritime

Seine-Maritime is een departement in het Noordwesten van Frankrijk in de regio Normandië. In de streek zijn onder andere abdijen te vinden en mooie kusten met hoge albasten kliffen. Dit departement is erg geliefd onder het Franse volk. Dit komt door de prachtige omgeving. Dit departement is fantastisch voor architectuur-, kunst- en historieliefhebbers. Ook kunt u adembenemende wandelingen maken langs de kustlijnen in Seine-Maritime. De campings in dit departement zijn vaak rustig en hebben een zwembad tot uw beschikking. Een combinatie van vele factoren die Seine-Maritime een fijn departement maken om te kamperen.

Wandelingen in Seine-Maritime

In dit departement van Normandië zijn genoeg prachtige wandelroutes te vinden. Neem uw stevige wandelschoenen zeker mee als u kampeert in dit prachtige gebied! U kunt ervoor kiezen om lange wandelingen te maken door de bossen. Maar er zijn ook genoeg korte routes te vinden in dit gebied. U kunt deze site raadplegen om de mooiste wandelroutes in dit departement te vinden. Door heel Frankrijk zijn er verschillende lange wandelroutes te vinden. De routes lopen tevens door Normandië en Seine-Maritime. Deze paden worden de GR-paden genoemd, hier kunt u meer informatie vinden over deze paden.

Bezienswaardigheden in Seine-Maritime

Een van de bijzondere bezienswaardigheden in dit departement is Abbaye de Jumièges. In het Nederlands de abdij van “Jumièges” genoemd. De abdij werd in 654 gesticht en is nu een bijzonder monument dat hier te vinden is. Het is een stukje geschiedenis en is heel mooi intact gebleven. Zeker een bezoekje waard! Verder zijn er veel prachtige kerken en kastelen te vinden waar u zeker een kijkje moet nemen. Denk hierbij aan de Abdijkerk van Saint-Ouen in Rouen of de kerk van St Jean d’Arc. Dit zijn beide kerken met een prachtig historisch verhaal.

Dagtripjes in Normandië

Verder zijn er in de regio Normandië veel monumenten die u kunt bezoeken met betrekking tot de tweede wereldoorlog. Bijvoorbeeld de D-Day stranden, dit zijn de stranden waar de geallieerden de invasie dag startte. Of Colleville-Sur-Mer, in deze stad vindt u het Amerikaanse kerkhof genaamd “Normandy American Cementry and Memorial”. Dit alles laat u even stil staan bij de vreselijke gebeurtenissen van de Franse historie. Al met al is Seine-Maritime een prachtige plek en is dit departement rijk aan bezienswaardigheden en activiteiten.