Populaire bestemmingen in de Vaucluse

Campings in de Vaucluse

Vakantie op een camping in de Vaucluse

Een camping in de Vaucluse is de ideale uitvalsbasis voor een prachtige kampeervakantie in de Provence aan de voet van de Mont Ventoux of in de Luberon. Op een camping in de Vaucluse geniet u van een vakantie in een van de fleurigste en boeiendste delen van de Provence omgeven door een prachtige natuur, verrassende landschappen, lavendel velden en wijngaarden.

In de Vaucluse vindt u een grote diversiteit aan luxe en eenvoudige campings gelegen aan een rivier of meer, in de natuur of bij een dorpje. Een mooie camping aan een meer is bijvoorbeeld camping Le Val de Durance. Een camping in de Vaucluse beschikt meestal over een heerlijk zwembad en een restaurant met grote of kleine kaart. De meeste campings in de Vaucluse zijn zeer kindvriendelijk en sommige campings bieden prima animatie voor jong en oud.

Naast de lavendelvelden, boomgaarden, cipressen en wijngaarden is de Vaucluse bekend van de ‘kale’ bergen de Montagne du Lubéron en de, onder wielrenners beruchte, Mont Ventoux (1900 meter). Daarnaast staat de Vaucluse vol met typische Provençaalse dorpjes en is er elke dag wel een Franse markt die u kunt bezoeken. De Luberon tussen Durance en de Monts de Vaucluse is een buitengewone aangename streek voor rustzoekers, wandelaars en fietsers.

Een aantal hoogtepunten van de Vaucluse zijn de stad Avignon, met het beroemde theaterfestival, de Brug van Avignon en het Pausenpaleis, Orange, Vaison-la-Romaine, de Mont Ventoux en omgeving, de Luberon, lavendel velden, L’Isle-sur-la Sorgue (boek bijvoorbeeld camping La Sorguette), Colorado Provençaal.

De combinatie van natuur, bezienswaardigheden en het heerlijke klimaat maken van de Vaucluse de ideale kampeerbestemming voor de rustzoekers en actievelingen.

Toon alle campings in de Vaucluse