Algemene gegevens

Staanplaatsen: 77
Huuraccommodaties: 3
Kampeerterrein: 1,8 ha
Hoogte: 250 m

Camping La Garenne Eguzon

Camping Eguzon la Garenne is een gezellige familiecamping in het departement Indre (regio Centre) bij een oude Franse boerderij met verwarmd zwembad en kleuterbad. De camping ligt in Midden-Frankrijk  in Eguzon, tussen de de Berry en Limousin. U heeft keuze uit 58 ruime kampeerplaatsen (6 Amp.), verhuur accommodaties, 13 Grand Comfort plekken (10 Amp.) en 6 verharde kampeerplekken (geen gras) 10 Amp.) en mobilhomes. Op de rustige camping heerst een familiaire sfeer. Tijdens de vakantie op camping Eguzon la Garenne zullen uw kinderen daarom gemakkelijk nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken op de camping of aan het zwembad. In het hoogseizoen zijn er animatie en sportactiviteiten op de camping en bij het meer.

Pannenkoeken eten bij de boerderij

De animatie op camping Eguzon la Garenne is zeer breed. Voor de kinderen is er ieder maandag t/m vrijdag de knutselclub. Pannenkoeken eten bij de boerderij en de kaasmakerij bezoeken van de geitenboerderij. Daarnaast zijn er balspellen op het sportveld en in het zwembad, jeux de boule op de jeux de boulesbaan, kubbspel en molka (spel met blokken en stokken op de jeux de boulesbaan), volleybal of voetbal op het sportveld, kinderdisco, spooktocht, vossenjacht, wandelingen vanaf de camping (niet begeleid, wel uitgezette routes), massage op woensdag (zie faciliteiten), presentatie regionale producten ” La Maison du Coin”. U kunt genieten van verschillende gekoelde dranken en natuurlijk een tapbiertje, ook is er lekker eten uit onze snackkeuken af te halen, lekker en makkelijk

Vakantie in Midden-Frankrijk

Camping Eguzon la Garenne ligt in het departement Indre (regio Centre). In het zuiden van het departement Indre, tussen de provincies de Berry en de Limousin vindt u Eguzon en de Vallei de Creuse. Gelegen aan de voet van het Centraal Massief gebergte, bevind zich een beschermd en authentiek natuurgebied. Inspiratie voor bekende Franse schilders en schrijvers, zoals Monet en Guillaumin, George Sand en Rollinat. In 1926 is er een meer ontstaan van 312 ha, door het onder water zetten van een gebied net buiten Eguzon, dit na het bouwen van de grootste stuwdam in Europa in die tijd. Eguzon en de Vallei de Creuse bieden een grote keuze in de toeristische sector, zoals watersporten, fietsen, wandelen en veel, soms nog verborgen cultuur.

Alle voorzieningen op loopafstand

Op slechts 300 meter van centrum van de plaats Eguzon ligt camping Eguzon “la Garenne”. Dus alle voorzieningen op loopafstand! In het dorp zijn verschillende restaurants waar U heerlijk kunt eten op loopafstand van de camping. In het centrum vindt u alle faciliteiten, zoals een buurt super (Vival), bakker, slager, winkel met regionale specialiteiten, postkantoor, tabak met tijdschriften en NL kranten, office du toerisme (vvv), bloemisterijen, huisartsen, apotheek, tandarts, dierenarts, bank met pinautomaat, discotheek, restaurantjes, cafés met terras, op ongeveer 500 meter een grote super U met pompstation en ook een pinautomaat. Tevens is er iedere woensdagochtend in Eguzon een kleine markt met verschillende regionale producten, kleding etc. In Juli en Augustus is er op vrijdag middag/avond een markt met regionale producten.

We hebben een aantal opties voor Camping Eguzon la Garenne voor je op een rijtje gezet:

Camping Eguzon la Garenne

Frankrijk Centre-Val de Loire Indre Éguzon-Chantôme

1, rue Yves Choplin, 36270 Éguzon-Chantôme

+33 (0)2 54 47 44 85
Duits, Engels, Frans, Nederlands
begin maart - half oktober

Een review achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.