Algemene gegevens

Staanplaatsen: 124
Huuraccommodaties: 21
Kampeerterrein: 28 ha
Hoogte: 375 m

Camping L’Oasis de Provence (vh Camping Lac Du Moulin De Ventre)

Camping L’Oasis de Provence is een prachtige natuurcamping met zwembad in de buurt van het stadje Forcalquier in de Haute-Provence en is omgeven door lavendelvelden. De camping bevindt zich tussen twee rivieren in een stuk ongerepte natuur van 28 ha met veel bomen en een meer van 1.5 ha. Ideaal voor de liefhebber van wandelingen, mooie natuur en rust. De camping heeft 124 staanplaatsen waarvan sommige aan de rivier gelegen zijn. De staanplaatsen zijn van elkaar gescheiden door struikgewas en bomen wat voor veel privacy zorgt. Er zijn ook 19 verschillende huuraccommodaties tot max 6 personen. Aan water geen gebrek op deze camping: naast het grote meer en de twee rivieren is er ook een groot zwembad van 200 m² en een peuterbad. Gegarandeerd eindeloos veel waterpret en verkoeling voor jong en oud. In het restaurant kan men de beste streekgerechten nuttigen alsook maaltijden afhalen. Voor kleine versnaperingen zoals ijsjes en luxebroodjes kan men terecht in het campingwinkeltje of de bar. Elke ochtend kan men vers brood en de dagelijkse krant kopen.

Vakantie in de Haute-Provence en de Luberon

Camping L’Oasis de Provence ligt in het prachtige landschap van de Haute-Provence met het gezellige Franse stadje Forcalquier in de buurt (9km). Men kan prachtige wandelingen maken naar La Brillane (3km) of Oraison (5km). Of de ogen uitkijken in de natuurreservaten van Luberon en Mercantour, in het gebergte van Lure, aan de meren van Serre-Ponçon en Sainte-Croix en in het geologische reservaat van Digne les Bains waar men een tegel met ammonieten vindt. En de Gorges du Verdon zijn zeker een daguitstap waard. Voor wie van cultuur houdt moet zeker Sisteron bezoeken, een stad op 50 km die de parel van de Provence wordt genoemd met haar imposante Citadel en Andrômes, de smalle straatjes tussen de huizen. Daar kan men zijn hart ophalen in verschillende musea en Romaanse kerken. In de gehele streek zijn er Provençaalse marktjes en lokale restaurants waar men zich te goed kan doen aan alle lokale streekproducten.

Laagseizoen Middenseizoen Hoogseizoen Verblijf
Kampeerplaats €16,00 €22,00 €27,00 per dag
Extra persoon €5 €5 €7 per dag
Kind tot 8 jaar €3 €3 €5 per dag
Hond €3 €3 €4 per dag
Chalet 4 personen €35 €59,50 €63 per dag
Chalet 6 personen €64 €108,80 €121,60 per dag

Camping Sites et Paysages L’Oasis de Provence

Frankrijk Provence-Alpes-Côte d'Azur Alpes-de-Haute-Provence Niozelles

Forcalquier
04300 Niozelles

+33 (0)4 92 78 63 31
Engels, Frans
begin april - eind september

Voeg beoordeling toe

Hierbij verklaar ik dat mijn recensie gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.