Algemene gegevens

Staanplaatsen: 6
Huuraccommodaties: 1
Kampeerterrein: 1 ha
Hoogte: 380 m

Camping Château de Satenot

Ons prachtige Franse landgoed Château de Satenot van 7 hectare, gelegen in het dorp Ternant, in het departement Nièvre, van de regio Bourgogne, biedt u tal van mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie. In deze rustige, ruime omgeving op het platteland, met een adembenemend uitzicht op het Loiredal, kunt u logeren in onze mooie authentieke gîte of kamperen op onze gezellige minicamping, waarbij we u een aantal keren per week table d’hôtes aanbieden. Achter de gîte ligt onze ruim opgezette camping op een iets glooiend terrein tussen het bos en de vijver. De camping is voorzien van 6 ruime terras kampeerplekken, eventueel met elektriciteit.

Uitzicht op het Loiredal

De 6 kampeerplaatsen hebben een prachtig uitzicht op het Loiredal. Het sanitair bestaat uit 2 toiletten en 2 doucheruimtes. Ernaast is een algemene ruimte waar u spelletjes, boeken en informatie van de omgeving kunt vinden, tevens kunt u daar tegen betaling wijn (rood,rosé en wit), frisdrank, bier,flesjes water (dit allemaal gekoeld) ijsjes en koffie en thee krijgen. Onder het afdak is er gelegenheid voor de afwas, voorzien van warm en koud water. Voor uw was staat er een wasmachine en droger. Minicamping Château de Satenot beschikt over een minispeeltuin, voor de mini kampeerders met zandbak, schommel en een schoolbord en een jeu de boule baan. In het meertje is het toegestaan om te vissen, er kunnen bamboe vishengels geleend worden.

Vakantie in de Bourgogne

Het Château de Satenot ligt midden in de Bourgogne, net buiten het natuurpark Parc Naturel Régional du Morvan. Vanaf ons prachtige landgoed kunt u mooie wandelingen maken of u er op uit gaan met één van onze E-bikes, die wij voor u verhuren. Maar ook voor een dagje uit kunt u in de omgeving prima terecht. We hebben er alvast een paar voor u uitgezocht. Bibracte Mont Beuvray, opgravingen van de Kelten (41km), in de sporen van Galliërs en Romeinen in de Bourgogne. Ternant (4km), een klein dorpje op loopafstand van Château de Satenot waar u in het kerkje de “Triptique” kunt bekijken. Divertiparc in Toulon sur Aurroux (30km). Een park waar u en uw kinderen kunnen genieten van de natuur, avontuur en amusement.

We hebben een aantal opties voor Camping Château de Satenot voor je op een rijtje gezet:

Camping Château de Satenot

Frankrijk Bourgogne Nièvre Ternant

Lieu-Dit Grand Satenot, 58250 Ternant

+33 (0)3 86 30 58 43
Duits, Engels, Frans, Nederlands
mei - half september

1 Beoordeling

Review schrijven
  1. De minicamping was een heerlijke plek

    We zochten een plek met rust, sfeer en uitzicht om een weekje te genieten. Dat is zeker gelukt. We stonden op het plekje Bellevue en dat deed zn naam eer aan. We hadden mazzel, het is het plekje met het beste uitzicht (vinden wij) en alleen geschikt voor tenten ivm de helling. Er zijn 6 staan plekken op de heuvel, keurig waterpas gemaakt. De loopafstand naar het toilet gebouw is voor iedereen goed te doen, toch sta je ver uit elkaar waardoor je ruim voldoende privacy hebt. Veel mensen komen er om te fietsen. Wij hebben 1 dag fietsen gehuurd bij Jan en Toos, maar hebben ook gekanoed en paardgereden in de buurt. Wat nog een extra aanrader is, is het eten op de camping. 4x per week kookt Toos voor de gasten. Voor 20 euro een 3-4 gangen diner. Ook de broodjes service elke ochtend aan de tent is heerlijk. Elke dag weer genieten dus, alles kan en niets moet. We hebben zelf de camping gekozen omdat we geen zin hadden in veel (schreeuwende) kinderen, voor kinderen kan het er dus saai zijn. Wel is het vijvertje op de camping prima om in te spelen en even af te koelen.

Een review achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.