Bijzonderheden

Kampeerterrein

Kampeerplaatsen: 290
Huuraccommodaties: 10
Oppervlakte: 7,6 ha

Camping Pont d’Avignon

Camping du Pont d’Avignon is een groene camping met zwembad en tennisbaan in Zuid-Frankrijk aan de oevers van de rivier de Rhône aan de overkant van de stad Avignon en haar ‘Pont d’Avignon’. Deze grote sfeervolle camping biedt kampeerplaatsen en enkele ingerichte bungalowtenten voor een vakantie vol sport, ontspanning en cultuur met het hele gezin of met vrienden. In de campingwinkel haalt u ’s ochtends een heerlijk vers stokbrood en croissantjes. Heeft u geen zin om een avond te koken, dan biedt het kleine restaurant, pizzeria of een afhaalmaaltijd vast uitkomst. Of drink een drankje met vrienden op het terras van de bar. Het zwembad met peuterbadje biedt verfrissing. De allerkleinsten vermaken zich prima in de speeltuin, het sportterrein of in de recreatieruimte. In het hoogseizoen wordt tevens een animatieprogramma verzorgd met sport- en spelactiviteiten en thema-avonden.

Stedentrip Avignon en de Vaucluse

Vanaf de camping kunnen wandel-, fiets- en mountainbiketochten gemaakt worden; hiervoor kunnen fietsen en mountainbikes op de camping gehuurd worden. Vlakbij kan ook een kano of kajak gehuurd worden voor een kanotocht over de rivier de Rhône. Direct aan de uitgang van de camping is een pendelboot waarmee men snel naar de overkant van de Rhône en aan de poorten van Avignon kan. Avignon is een mooi historisch stadje gelegen binnen oude stadsmuren. In juli vindt hier gedurende drie weken het meest bekende theaterfestival van Frankrijk (en daarbuiten?) plaats Theater Festival d’Avignon, met vele voorstellingen op straat, en in theaters. Bezoek het Palais des Papes, de Pont d’Avignon, slenter door de vele smalle straatjes en geniet van de fijne ongedwongen, creatieve sfeer. In buurt van Avignon zijn nog vele typisch Provençaalse dorpjes te ontdekken, rijd de wijnroute, beklim de Mont Ventoux, bezoek het prachtige natuurgebied La Camargue, de nabijgelegen dierentuin, of het HARIBO-museum.

Laagseizoen Middenseizoen Hoogseizoen Verblijfsduur
Kampeerplaats €15,60 €18,20 €27,90 per dag
Extra persoon €3,90 €4,20 €5,80 per dag
Kind €2,70 €2,70 €5,70 per dag
Huisdieren €2 €2 €2 per dag
Mobile home 4/6 personen €320 €420 €840 per week
Bungalow 4/5 personen €200 €379 €629 per week
Camping Pont d’Avignon
Provence-Alpes-Côte d'Azur Vaucluse Avignon

10 chemin de la Barthelasse
84000 Avignon

+33 (0)4 90 80 63 50
Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans
begin maart - eind november

Beoordeel de camping

Ik verklaar dat deze beoordeling is gebaseerd op mijn eigen ervaring en mijn oprechte mening over deze camping weergeeft. Door het plaatsen van een beoordeling gaat u akkoord met onze spelregels.