Boek een Juliette bungalowtent op Domaine En Campagne. Een heerlijke kleine camping op het platteland van de Charente-Limousin.

Juliette Tentvakanties – Camping Domaine En Campagne

Camping Domaine En Campagne is een echte Juliette Petit-XL camping. Een kleine camping met slechts dertig plaatsen, maar wel met XL-charme. Daar zorgen de gastheer en -vrouw Alex en Hester wel voor. Gastvrijheid staat bij hen hoog in het vaandel. En de omgeving maakt het mooie plaatje helemaal af. Camping Domaine En Campagne is een kleine camping op het platteland van de Charente-Limousin. Er zijn genoeg activiteiten te beleven, soms op enige afstand. Maar dat wil niet zeggen dat u voor alles ver weg hoeft te gaan. Er worden vele dorpsfeesten, (jaar-)markten, brocantes, muziekfestijnen en folklorefeesten in de buurt georganiseerd. Hoewel er op de camping geen animatieteam is, hebben uw kinderen genoeg te doen. De pret komt vaak vanzelf.

Er was eens een landelijk gehuchtje…

In de rustige Charente ligt het landelijk gelegen Essubras. Een klein dorpje met enkele huizen, omgeven door de landerijen van de plaatselijke boeren. In dit dorpje hebben Alex en Hester hun camping ‘en Campagne’ opgezet. Een waar paradijsje voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Naast een camping runnen zij enkele gîtes en een gezellig petit-restaurant. Essubras is nog steeds een klein gehuchtje, maar wel een mooi verzorgd vakantiecomplex rijker!

Oep Oep

Het klinkt misschien ongeloofwaardig – toegegeven, het is niet helemaal waar – maar u zou makkelijk kunnen verdwalen op de plaatsen waar Juliette haar tenten heeft opgezet. De plaatsen zijn ongekend groot: minimaal 170 vierkante meter! Iedere plaats heeft een eigen watervoorziening en wordt omzoomd door hagen en bomen. En ’s ochtends levert Alex persoonlijk uw bestelde broodjes bij uw tent af. De camping is klein en overzichtelijk. Alle voorzieningen zijn dichtbij en toch heeft u de nodige privacy. Op ‘en Campagne’ kunt u heerlijk genieten van de rust en de landelijke omgeving. Wakker worden met het geluid van tjilpende vogels (Juliette hoorde zelfs het onmiskenbare ‘oep oep’ van de hop!) En ’s avonds zit u met een lekker glas wijn voor de tent te genieten van de sterrenhemel, terwijl u op de achtergrond een krekel hoort.

Een plek onder de zon

Op de camping zijn knusse zitjes waar u kunt luieren in de zon of een boek kunt lezen in de schaduw. Plekken om op jezelf te zijn en te relaxen. Maar ook om gezamenlijk te eten of een spelletje te doen. En zonnen kunt u op het zonneterras bij het verwarmde zwembad. Op de camping is een leuk 8-hoekig zwembad (36 m² en 1,40 m diep). Ruim genoeg om even lekker af te koelen. Daarnaast is er een badje speciaal voor de allerkleinsten (8 m2 en 0,7 m diep).

Faciliteiten

Het schone sanitair is in ruime mate aanwezig en heeft (gratis) warm water. De douches zijn ruim zodat u ook met twee personen tegelijk kunt douchen. Voor mindervaliden is er aangepast sanitair. U kunt gratis gebruik maken van strijkplank, strijkijzer en droogrek. Ook is er een wc-bril voor kleuters. De wasmachine en wasdroger kunt u tegen een redelijke vergoeding gebruiken.

Flora en fauna

Vele bloeiende struiken en planten fleuren de camping op. Ieder seizoen heeft zijn eigen kleurenpracht. En al die bloemen en planten trekken vogels en vlinders aan. Een lust voor het oog!. Met een beetje geluk ziet u, als u vroeg wakker bent, de hertjes grazen op een van de velden naast de camping. Maar ook dassen, eekhoorns, marters, hermelijnen en wilde zwijnen kunnen uw pad kruisen. Kortom: de streek kent een rijke flora en fauna.

Menhirs en dolmen

De Charente-Limousine is gelegen in de uitlopers van het Centraal Massief, dat honderden miljoenen jaren geleden al gevormd werd. De vulkanen en bergen van eertijds zijn de heuvels van nu. Met een hoogte van 565 meter is de Monts de Blond de hoogste ‘berg’ in dit gebied. De Buttes de Frochet is een beschermd natuurgebied dat in dezelfde tijd gevormd is. En op verschillende plaatsen treft u menhirs en dolmen (hunebedden) aan, als stille getuigen uit een ver verleden.

Pineau de Charentes

Na al dat natuurschoon en die mooie tochten is het goed thuiskomen in uw comfortabele Juliette vakantietent op camping En Campagne. En vraagt u Alex eens naar zijn favoriete drankje. Ongetwijfeld dat hij de Pineau de Charentes noemt. Juliette is helemaal blij met deze Petit-XL camping. Heerlijk genieten in een groene oase. Beleeft u het met haar mee?

De omgeving en winkelen

Voor de dagelijkse boodschappen kunt u naar stadjes in de buurt. In Saint-Junien treft u onder andere een Mega Carrefour en een grote E. LeClerc Supermarché aan.
Op camping ‘en Campagne’ kunt u alleen contant betalen. Helaas is het niet mogelijk te pinnen of met een Visa-kaart te betalen. U kunt geld opnemen bij banken in Oradour-sur-Glane, Saint-Junien, Nouic en Confolens.

Domaine En Campagne (Juliette)

Frankrijk Poitou-Charentes Charente Saint-Christophe

16420 Saint-Christophe, Tel: +33 (0)5 45 31 67 57

Juliette tentvakanties: +31 (0)6 25175886
Duits, Engels, Frans, Nederlands
eind april

Een review achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.