Bijzonderheden

Kampeerterrein

Kampeerplaatsen: 50
Huuraccommodaties: 4
Oppervlakte: 4,5 ha
Hoogte: 600 m

Camping Les Chelles

Tendi Les Chelles is een gezellige kleine familiecamping in de Auvergne met zwembad op ongeveer 5 km van het plaatsje Olliergues in het departement Puy-de-Dôme. Camping Les Chelles ligt in een bosrijke omgeving op 3 hectare grond op een helling midden midden in het natuurpark Parc Naturel régional du Livradois Forez. U heeft keuze uit 50 plaatsen voor tent, caravan of camper en 4 Tendi Safari lodgetenten. Camping Les Chelles is de ideale uitvalsbasis voor rust en om van de natuur te genieten. De groene camping ligt tegenover de berg Monts du Forez waarop u prachtig uitzicht vanaf de camping. De Safari Lodgetenten van Tendi staan op kleinschalige en rustige campings op bijzondere locaties in Frankrijk. De compleet ingerichte Safari Lodgetenten van Tendi staan garant voor een comfortabele kampeervakantie. U slaapt op een heerlijk tweepersoons boxspring bed met dekbed en voor de kinderen is er een stapelbed. De luxe ingerichte Tendi Safari Lodge huurtenten staan op een apart plateau. Uiteraard is er een heerlijk zwembad aanwezig. Verder is er voor de kleintjes een apart kinderbadje en een speeltuin. ’S avonds kunt u op het terras heerlijk genieten van het uitzicht en een regionale maaltijd of drankje in het restaurant.

Safaritenten in de Auvergne bij Les Chelles

De groene, heuvelachtige omgeving van het Parc Naturel régional du Livradois Forez kenmerkt zich door beboste hoogvlaktes, groene heuvels, mooie zwemmeren en heldere rivieren. Het departement Puy-de-Dôme in het Centraal Massief in de Auvergne is een jong vulkanisch gebied en is vernoemd naar de gelijknamige vulkaan met een hoogte van 1464 meter. Parc Naturel du Livradois Forez is een middengebergte met o.a. de Monts du Forez, met veel beken, rivieren en prachtige oude Franse dorpjes. Een van de bekendste dorpjes is Billom met zijn middeleeuwse stadscentrum en gotische abdij. Het gebied biedt voldoende mogelijkheden voor allerlei sportieve activiteiten, zoals wandelen en fietsen (weg en mountainbike). Een gevarieerd gebied met schilderachtige dorpjes, kastelen op rotsen en heuvels, rivieren, meren, en Romaanse kerken. In het dorp Olliergues vindt u uiteraard een bakker, een slager, een kaaswinkel, een supermarkt, een pizzeria en overige faciliteiten. Op zaterdagochtend is er een grote streekmarkt in het dorp en op donderdagochtend in Ambert, bekend van de Fourme d’Ambert (kaas). Wij adviseren u ook de kastelenroute door de Allier, zwemmen inhet zwemmeer Lac d’Aubusson, het themapark Vulcania bij Clermont-Ferrand en diverse toeristische routes, waaronder Route de Varennes, Route de Livradois, Route Cháteaux d’Auvergne en Route Gaspard de Montagne.

Bekijk alle Tendi campings

Laagseizoen Middenseizoen Hoogseizoen Verblijfsduur
Safaritent 4/6 personen €54 €54 €54 per nacht
Tendi Camping Les Chelles
Auvergne Puy-de-Dôme Olliergues

Lodge Concepts Nederland BV/Tendi
Comeniusstraat 16
1817 MS Alkmaar

+31 (0)72 751 37 51
Bekijk klant, Frans, Nederlands
begin mei - eind september

Beoordeel de camping

Ik verklaar dat deze beoordeling is gebaseerd op mijn eigen ervaring en mijn oprechte mening over deze camping weergeeft. Door het plaatsen van een beoordeling gaat u akkoord met onze spelregels.