Welkom in Centre-Val de Loire

Kamperen op een camping in Centre-Val de Loire is een leuke manier om dit gedeelte in Midden-Frankrijk te ontdekken. De regio Centre-Val de Loire is gelegen in het hart van Frankrijk. De regio biedt de perfecte combinatie van familiecampings en prachtige natuurcampings in mooie natuurgebieden. Centre is de ideale regio voor natuur- en wandelliefhebbers. Loop mooie uitgezette wandelroutes vanaf de camping of bezoek een mooi Loirekasteel. Deze regio biedt een mooie vakantie voor jong en oud!

Bekijk alle campings

Zoek op kaart

Gebieden in Centre-Val de Loire

Cher

Vakantie op een camping in de Cher ontdek de oude kastelen, wandel door de sfeervolle tuinen en maak kennis met een rijke historie.

Eure-et-Loir

Vakantie op een camping in de Eure-et-Loir. Ontdek prachtige kastelen, maak culturele uitstapjes en geniet van een gevarieerd groen landschap.

Indre

Vakantie op een camping in de Indre. Ontdek de mooiste dorpjes van de Indere, culturele bezienswaardigheden en indrukwekkende kastelen.

Indre-et-Loire

Vakantie op een camping in de Indre-et-Loire. Ontdek de prachtige landschappen, authentieke dorpjes, historische kastelen en burchten.

Loir-et-Cher

Vakantie op een camping in de Loir-et-Cher. Ontdek de historische bezienswaardigheden, prachtige kastelen en culinaire hoogstandjes.

Loiret

Vakantie op een camping Loiret. Maak kennis met de rijke geschiedenis, groene landschappen en culturele bezienswaardigheden.

Vakantie in Centre-Val de Loire

Ontdek Centre-Val de Loire

De Franse regio Centre-Val de Loire is van oudsher een favoriete bestemming van de Franse adel. Je vindt hier de mooiste kastelen, die behoren tot het UNESCO Werelderfgoed. In de regio Centre-Val de Loire vind je charme campings in de natuur waar je kunt genieten van de rust en ruimte. Een camping in Centre-Val de Loire is het ideale startpunt om de omgeving en de bezienswaardigheden van dit stukje Frankrijk te ontdekken!

6 prachtige departementen

Centre-Val de Loire bestaat uit 6 prachtige departementen. Het departement Cher grenst aan het Centraal Massief. In deze streek vind je (luxe) kasteelcampings gelegen tussen de mooie wijngebieden waar hoofdzakelijk witte wijn wordt geproduceerd, zoals Sancerre, een bekende naam bij wijnliefhebbers. Door deze streek loopt ook een mooie kastelenroute langs 18 kastelen genaamd La Route Jacque Couer. Julius César noemde de hoofdstad van deze regio, Bourges, de mooiste stad van Gallië. Het departement Indre is een praktisch ongeschonden streek met vele meren, golvende landschappen en het natuurpark La Brenne. Een mooi plaatsje in dit departement is Gargilesse wat bekend staat als kunstenaarsdorp. Ook Châteauroux is een bezoek waard.

Kamperen in de Loirevallei

Een belangrijk onderdeel van regio Centre-Val de Loire is de Loirevallei met de bekende rivier de Loire. De Loire rivier is met een lengte van 1020 kilometer de langste van Frankrijk. Door de grote hoeveelheid water en de geologische variatie vind je in deze regio landschappen die sterk van elkaar verschillen. De vallei van de rivier de Loire loopt van west naar oost door deze regio. Centre-Val de Loire is een heuvelachtig overgangsgebied tussen het Bekken van Parijs en het Centraal Massief, met hellingen die zijn ontstaan door riviererosie. Het is een perfecte streek om heerlijk tot rust te komen tijdens de campingvakantie op een kleine camping met zwembad. In de regio Centre vindt u een reeks charmecampings op bijzondere plekjes.

Kastelen en cultureel erfgoed

In het departement Indre-et-Loire vind je de culturele stad Tours en het Loire-dal. Indre-et-Loire staat ook wel bekend als ‘de tuin van Frankrijk’. Ook vind je hier het beroemde kasteel Chenonceau wat is gebouwd aan het water van de rivier de Cher die ook door dit departement loopt.

In Loir-et-Cher vind je campings aan de rivieren de Loire en de rivier de Cher. Hier bevindt zich ook het grote kasteel van Chambord met zijn wenteltrap ontworpen door Leonardo da Vinci. De hoofdstad van het departement Loir-et-Cher is Blois. Blois is een mooie stad met kronkelige straatjes, gelegen aan de oever van de Loire.

Ten zuidwesten van Parijs ligt het departement Eure-et-Loire met de bekende hoofdstad Chartres. Chartres is gelegen aan de rivier de Eure. De kathedraal, die je van kilometers afstand kunt zien liggen, wordt beschouwd als één van de mooiste gotische kathedralen van Frankrijk. Ook Châteaudun is een bezoek waard.

Het meest oostelijke departement van Centre-Val de Loire is Loiret. Hier vind je groene campings in een prachtige omgeving. Ideaal om te wandelen bij bijvoorbeeld de Pont-Canal over de Loire. Ook kun je de universiteitsstad Orléans bezoeken die mede bekend is vanwege Jeanne d’Arc. Het stadje Briare ligt hier ook en staat ook wel bekend als mozaïkstad van Frankrijk.

Kampeerterreinen in Centre-Val de Loire

Of je nu naar een actieve kampeervakantie op zoek bent of pure ontspanning op een luxe camping, in Centre-Val de Loire vind je het allemaal. Rondom de campings in Centre-Val de Loire is op veel plekken water te vinden zoals een rivier of meer. Je kunt dus lekker actief bezig zijn met het hele gezin in of op het water, maar ook genieten van prachtige wandeltochten, fietstochten, paardrijden en uitgestrekte golfbanen. In de mooiste dorpjes kun je tevens naar hartenlust winkelen en uiteraard lekker eten. De vele middeleeuwse kastelen in de buurt van de vakantiebestemming in Centre-Val de Loire maakt deze streek bij uitstek geschikt voor een vakantie waarbij cultuur en mooie natuur valt te combineren.

Bekijk alle campings