Welkom in de Cher

Ontdek de Cher: het hart van de Loirestreek en een echte wijnstreek. Een ideale bestemming voor een vakantie op de camping. Boek je vakantie bij één van de campings in de Cher en geniet van een onvergetelijke vakantie met het gezin! De Cher is omgeven door de departementen Indre, Loir-et-Cher, Loiret, Nièvre, Allier en Creuse.

Bekijk alle campings

Zoek op kaart

Vakantie in de Cher

In Centre-Val de Loire, ook wel de Loirestreek genoemd, bevindt zich het departement Cher. Het departement staat bekend om zijn mooie landschappen, de prachtige kastelen en zijn belangrijke aandeel in de Franse literatuur: Alain Fournier schreef er zijn unieke Le Grand Meaulnes. De kampeerder die houdt van rust en een mooie natuur kan zeker zijn hart ophalen in Cher. In het centrum en in het westen van Cher vind je het gebied Champagne Berrichonne. Hier bevindt zich een gigantische graanvlakte. Verder bestaat het landschap van Cher uit vele bossen en vennen. Je kunt tijdens de vakantie in Cher de omgeving prima wandelend, fietsend of zelfs te paard verkennen.

Unieke kastelen en tuinen in Cher

De Cher barst van de prachtige kastelen en tuinen. Zo bevindt zich langs de oever van de Allier een prachtige tuin. Deze tuin hoort bij het kasteel Apremont-sur-Allier en is sinds 1976 geopend voor publiek. De bijzondere bloementuin is compleet gebouwd in Engelse stijl, evenals het kasteel zelf. Het kasteel wordt echter nog steeds bewoond en is daarom alleen van buitenaf te bezichtigen. Als je naast, een liefhebber van kastelen, ook gek bent op kunst, moet je zeker een bezoek brengen aan de Jardins Artistiques de Drulon. Sinds het jaar 2000 organiseren de Tuinen van Drulon jaarlijks een expositie van moderne kunst.

Ontdek de hoofdstad van de Cher: Bourges

De hoofdstad van Cher, Bourges, bestaat uit twee delen; het oude deel, dat op een heuvel ligt, en het nieuwe deel, dat zich daaronder bevindt. Het oude deel van de stad zal veel mensen doen aanvoelen alsof ze in de middeleeuwen zijn beland; in de straten zijn nog veel huizen te zien die stammen uit de tijd van de renaissance. In Bourges zijn vele musea te vinden, waaronder het paleis Jacques Coeur. Jacques Coeur is een naam die je overal in Bourges zult tegenkomen. Het was de schatkistbewaarder van Karel VII. Hij introduceerde met het bouwen van zijn paleis de renaissance in Frankrijk, een bouwstijl die daarvoor alleen in Italië gebruikt werd.

De meest bekende bezienswaardigheid in Brouges in de gotische kathedraal Saint-Étienne.  Deze kathedraal is afgebouwd in 1324 en is dagelijks open voor bezoekers van 08:00 uur tot 18:30 en ’s winters tot 18:00 uur. Het indrukwekkende interieur van de kathedraal en de prachtige decoratie maken dat deze kathedraal zeker een bezoek waard is. Kort om, de Cher is het ideale gebied om te ontspannen en te genieten van de natuur op uw kampeervakantie!

Bekijk alle campings