Welkom in de Indre-et-Loire

Indre-et-Loire ligt richting het westen in het midden van Frankrijk en is vernoemd naar de gelijknamige rivier. Het departement staat voornamelijk bekend om zijn burchten en kastelen, zoals het Kasteel van Chenonceau en Villandry. Je vindt er prachtige wijnen uit Tourraine en de kathedraal van Tours. Indre-et-Loire is omgeven door de departementen Loir-et-Cher, Indre, Vienne, Maine-et-Loire en Sarthe.

Bekijk alle campings

Zoek op kaart

Vakantie in Indre-et-Loire

De Indre-et-Loire is een departement gelegen in Centre-Val-de Loire. Geniet tijdens je vakantie op een camping in de Indre-et-Loire van alle bezienswaardigheden, het culturele erfgoed, monumenten, Loirekastelen, bezoek aan de tuinen bij la Tourraine. Ontdek de hoogtepunten van de Franse Renaissace en bezoek de mooiste dorpen vanm de Indre-et-Loire.

Ontdek het erfgoed van de Indre-et-Loire

De Indre-et-Loire is het meest westelijke departement in Centre-Val de Loire en wordt gezien als een hoogtepunt van de Franse renaissance. De Indre-et-Loire heeft dan ook veel prachtig erfgoed, dat vele toeristen naar dit departement trekt. De prachtige kastelen spelen de grootste rol in het toerisme van dit departement en de Indre-et-Loire kent er dan ook veel.

De meest bekende kastelen zijn Chateau d’Amboise, Chateau Chinon, Chateau d’Azay-le-Rideau en Chateau de Villandry. Chateau de Villandry is vooral bekend om zijn prachtige tuinen, waar u heerlijk kunt wandelen of gewoon even tot rust kunt komen. Naast kastelen, vind je in de Indre-et-Loire ook betoverende bloementuinen, oude dorpen en steden die veel historie uitstralen en andere monumenten die allemaal een bezoek waard zijn. De Indre-et-Loir is ook de perfecte bestemming voor een fietsvakantie. Er zijn veel mooie fietspaden en routes die je langs alle toeristische trekpleisters leiden.

De belangrijkste steden in de Indre-et-Loire zijn Chinon en Tours. Chinon dankt zijn bekendheid vooral aan het middeleeuwse kasteel, dat ver boven de stad uitkomt. Dit kasteel kun je ook vanbinnen bekijken en is zeker een bezoek waard. Vergeet ook de stad zelf niet. De oude huizen met houten gevels en de smalle straatjes doen u terugvoeren naar de middeleeuwen. Als u via een steile weg naar de voet van het kasteel loopt, krijg je een prachtig uitzicht op de stad.

Wijnproeven in de Indre-et-Loire

De wijnstreek Touraine strekt zich uit over de departementen de Loir-et-Cher en de Indre-et-Loire. Deze beroemde streek produceert rode, witte, rosé en licht sprankelende wijnen. Als je van wijn houdt, ga dan zeker naar Tours. Daar vertelt een museum u over de wijnstreek aan de hand van een collectie gebruiksvoorwerpen en druifpersen. Het museum wordt ondergebracht in de kelders van de Saint Julien abdij. Deze mooie abdij is een bezoek waard op zich. Als je houdt van historie en architectuur, graag uw kampeervakantie combineert met een fietsvakantie of graag wijn drinkt, is de Indre-et-Loire de perfecte vakantiebestemming voor u!

Bekijk alle campings