Welkom in de Indre

Het departement Indre ligt in Midden-Frankrijk dat deel uitmaakt van Berry en is vernoemd naar de gelijknamige rivier. Langs de rivier de Indre vind je fietspaden en vredige landweggetjes, bezienswaardigheden en mooie dorpen. De Indre is omgeven door de Indre-et-Loire, Loir-et-Cher, Cher, Creuse en Vienne.

Bekijk alle campings

Zoek op kaart

Vakantie in de Indre

De Indre is een prachtig departement in de regio Centre-Val de Loire. Natuur- en avontuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen vanwege het ‘Parc Naturel Régional de la Brenne’. Dit natuurpark is een absolute bezienswaardigheid voor vakantiegangers. De rivier de Creuse loopt dwars door de Indre en er zijn dan ook veel campings gevestigd aan deze mooie rivier.

Kamperen, architectuur en natuur

In het hart van de voormalige provincie Berry ligt het departement van de Indre. Dit is de ultieme plek voor de kampeerder die van architectuur en natuur houdt. De Indre staat bekend om de vele kastelen, de mooie dorpen en het regionale natuurpark van de Brenne. Dit park bestaat uit ruige landschappen en is bezaait met duizenden meertjes. Als u een dierenliefhebber bent, zult u zeker genieten van dit park, want dit park is de thuishaven meer dan 2300 diersoorten. Het grootste meer van dit park, de Bellebouche genaamd, heeft een zandstrand waar u heerlijk kunt ontspannen. Bovendien biedt het meer ook een watersportbasis, dus kinderen hoeven zich ook niet te vervelen. Camping l’Oasis du Berry en Vallée de Lignac zijn beiden gelegen in dit prachtige, groene gebied. Camping l’Oasis du Berry ligt op 200 meter afstand van de rivier de Creuse en Camping Vallée de Lignac is omgeven door rust en kalmte. De Indre is het ideale gebied om tot rust te komen tijdens uw kampeervakantie en te genieten van het prachtige groen.

Breng een bezoek aan het kasteel van Valençay

Het kasteel van Valençay, de voormalige verblijfplaats van Charles-Maurice de Talleyrand, is een zeker een bezoekje waard. Dit, dankzij de klassieke architectuur van het gebouw die stamt uit de renaissance. Charles-Maurice de Talleyrand, die in de negende eeuw minister was van buitenlandse zaken onder leiding van Napoleon Bonaparte, organiseerde hier luxueuze recepties voor de buitenlandse gasten. U kunt het kasteel betreden en ontdekken hoe het er toentertijd vanbinnen uitzag.

Ontdek historie in de Indre

De negentiende eeuwse, Parijse schrijfster George Sand woonde tijdens haar kindertijd in Nohant-Vic, in de Indre. Dit kleine stadje is erg trots op de link met de toentertijd succesvolle schrijfster en het huis is nu een nationaal monument. Het huis is geopend voor bezoekers, er worden het hele jaar door tours gegeven en in juli en augustus worden er op woensdag speurtochten georganiseerd voor kinderen. Er zijn meer monumenten ter ere van George Sand te vinden in de steden die dichtbij Nohant-Vic liggen. Dit zijn steden die George Sand heeft bezocht en waar zij inspiratie op deed voor haar romans. Sommige van deze steden dienen zelfs als decor voor haar verhalen.

Bekijk alle campings