Welkom in de Loiret

De Loiret is een prachtige bestemming voor een vakantie in Frankrijk. Ontdek de geschiedenis van de streek met zijn vele kastelen langs de rivier de Loire. Zo kun je heerlijk wandlen in het bos van Orléans, gelegen tussen Gien en Orléans. Maak kennis in Gien met de belangrijkste keramische producties van de 19e eeuw in Europa. En ga tenslotte wijnproeven in de wijngaarden van de Coteaux du Giennois. De wijnstreek Coteaux du Giennois strekken zich uit tussen Gien en Cosne-sur-Loire. Loiret is omgeven door de departementen Essonne, Seine-et-Marne, Yonne, Nièvre, Cher, Loir-et-Cher en Eure-et-Loir.

Bekijk alle campings

Zoek op kaart

Vakantie de Loiret

Loiret is een mooi departement gelegen in Centre-Val-de Loire. Geniet tijdens het kamperen in Loiret van de prachtige landschappen, de bossen van Orleans, Montargis en La Sologne, het culturele erfgoed van Orleans, de indrukwekkende kastelen, mooie tuinen en de vlaktes van de Beauce et le Gâtinais en de mooiste dorpjes van Frankrijk.

De geschiedenis van Jeanne d’Arc in Loiret

Loiret is niet zo bekend als de andere departementen van Centre, maar net zo leuk om er uw kampeervakantie door te brengen! Dit departement wordt vaak geassocieerd met het verhaal van Jeanne d’Arc, wie een beslissende rol speelde in de honderdjarige oorlog tussen Frankrijk en Engeland. Loiret is dus interessant voor de kampeerder die van geschiedenis houdt. In Loiret vindt u ook de indrukwekkende stad Orléans. De stad die zonder meer het meest geassocieerd wordt met Jeanne d’Arc. Dit, omdat deze nationale heldin op 8 mei 1429 de stad bevrijdde van de Engelsen. In het centrum van Orléans vindt u dan ook een ruiterstandbeeld van Jeanne d’Arc en u kunt het Maison Jeanne d’Arc bezoeken: het gereconstrueerde huis waar Jeanne d’Arc in verbleef toen zij vocht om de vrijheid van Orléans. U komt tijdens een tour door het huis en de interactieve ‘media-kamer’ meer te weten over het leven van de Franse heldin. Kaartjes voor dit museum kosten €4 euro per persoon. Als u meer van de natuur houdt, ga dan eens naar de bossen van Orléans. Dit zijn de grootste bossen van Frankrijk, waar veel wilde dieren leven en waar u uitstekend kunt wandelen, fietsen en mountainbiken. Het valléemeer leent zich perfect voor het vissen, zwemmen en windsurfen. De sportieve kampeerder hoeft zich dus ook niet te vervelen in Loiret!

Middeleeuwse dorpen in Loiret

In Loiret vindt u vele mooie dorpen, waaronder een van de mooiste dorpen van Frankrijk: Yevre-le-Chatel. De stenen, traditionele huisjes langs de straten maken het een interessante stad om te ontdekken. ’s Zomers bloeien er veel verschillende planten en bloemen en het dorp barst van de historische monumenten. Het meest opvallende monument zijn de ruïnes van het middeleeuwse kasteel. Dit kasteel is geopend van april tot en met oktober en biedt vanuit de torens een prachtig uitzicht over Yevre-le-Chatel. Ook heeft het kasteel een mooie kasteeltuin waar u heerlijk kunt wandelen of even kunt uitrusten.

Nog een stad die het écht waard is om te bezoeken is Gien. Deze stad ligt aan de Loire rivier en ziet er ondanks de heropbouw na de tweede wereldoorlog, nog erg middeleeuws uit. Als u de brug overloopt, weg van het centrum en langs de rivieroever, krijgt u een prachtig uitzicht op Gien. ’s Avonds worden het kasteel en de brug prachtig verlicht, dus dan kunt u een wandeling langs de oever van de Loire ook zeker niet missen!

Loiret is een departement dat zich doet kenmerken door de historie, sprookjesachtige dorpjes en steden en prachtige monumenten. Als u hier een liefhebber van bent, dan is een vakantie in Loiret perfect voor u!

Bekijk alle campings