Uw kampeervakantie in Haute-Corse

Kamperen in Haute-Corse

Op Corsica ligt het departement Haute-Corse. Dit is een prachtig departement met veel verschillende stukken natuur. Er zijn meerdere gebergtes, kilometers aan stranden en authentieke dorpjes. Haute-Corse is de perfecte kampeerplek voor natuur-en sportliefhebbers. Ook is er genoeg te beleven voor kunst- en architectuurliefhebbers. De campings gelegen in dit departement zijn omringt met de prachtige natuur die Corsica te bieden heeft. Verder liggen de campings vaak aan het water of hebben ze een eigen zwembad wat ideaal is op een warme dag.

Activiteiten

Op Haute-Corse is genoeg te beleven. De wandelroutes op Haute-Corse verschillen van hele lange etappes tot korte wandelingen. Voor ieder wat wils. De wandelroutes op Haute-Corse worden ook wel als hikes beschouwd. Dit betekent dat sommige routes minder gangbaar zijn. Een andere bijzondere activiteit om te beoefenen is het beklimmen van Monte Cinto. Dit is de hoogste berg op Corsica en is 2706 meter hoog. De beklimming van deze berg is in de zomer ontzettend zwaar. Dit komt door het klimaat op Corsica. Parc Naturel Régional de Corse (http://parc-corse.org/) is een prachtig park gelegen in het midden van Corsica. Dit park is de droom van elke wandelaar. Met 1500 km aan wandelroutes bent u met uw stevige wandelschoenen op de juiste plek. Een verkoelende sport die u in dit departement veel kunt beoefenen is Canyoning. Dit is een watersport waarbij u obstakels van de natuur de baas bent door middel van klimmen, zwemmen, springen en glijden. Het is mogelijk dit op verschillende niveaus te beoefenen in Haute-Corse. Dit zorgt ervoor dat u met de hele familie deze sport kunt beoefenen. 

Bezienswaardigheden

Departement hoofdstad Bastia is een mooie locatie om een kijkje te nemen. De stad is authentiek en heeft prachtige huizen aan de kust. De architectuur is schitterend om te bewonderen en de sfeer in de stad is zeker het proeven waard.  Als u zich op Haute-Corse bevindt neem dan zeker een kijkje op Cap Corse, dit is het meest noordelijke gedeelte van Corsica. Er zijn vele dorpjes en mooie stranden in dit gebied. Calanches de Piana is een andere bezienswaardigheid en wordt gezien als een prachtig natuurwonder. Het zijn rotsen met de meest bizarre vormen. Leuk om te bekijken met de auto, vanaf een boot of te voet. Al met al heeft Haute-Corse de mooiste natuur en valt er genoeg te doen om een heerlijke kampeervakantie te beleven in dit departement!