Vakantie aan de Côte d'Azur

Kamperen aan de Côte d’Azur

Op een camping aan de Côte d’Azur aan zee of in het achterland kunt u genieten van de Franse zon en de Middellandse zee. De Côte d’Azur kust in Zuid-Frankrijk is een populaire vakantie -en campingbestemming. De Côte d’Azur wordt ook wel Franse Rivièra genoemd. Ontdek vanaf uw kindvriendelijke camping aan de Côte d’Azur de beroemde badplaatsen Cannes, Nice en Saint-Tropez. Meer richting het westen van de Côte d’Azur liggen de plaatsen Cassis en Bandol. Langs de Côte d’Azur vindt u campings bij de kust langs de prachtige zandstranden en idyllische baaitjes bij Hyères. Een camping met zwembad aan de Côte d’Azur is een ideaal vertrekpunt om het prachtige gebied met bossen, stranden, bergtoppen en valleien te ontdekken. Langs de kust wisselen rotspartijen, zandstranden en baaien elkaar af.

Campingtripjes aan de Côte d’Azur

De Cote d’Azur kent een aantal hele bekende steden die je gezien moet hebben als je in deze regio op campingvakantie bent. Denk aan Cannes, Nice en Marseille. Dit zijn drie grote steden die behoorlijk bepalend zijn voor de Cote d’Azur. Zo wordt Marseille gezien als het ‘beginpunt’ van de 400 kilometer lange kustlijn en dit is ook de hoofdstad van deze regio. Cannes ken je misschien wel van het filmfestival wat daar jaarlijks georganiseerd wordt. Buiten dat is het dit een hele mooie stad, ligt aan het strand en trekt heel veel toeristen. Cannes ligt dichtbij Nice, ook een bekende stad in deze regio. Een hele mooie stad aan de zee, zeker de moeite.

Campings aan de zonovergoten zuid-Franse kust

De Cote d’Azur is het belangrijkste toeristische gebied van Frankrijk. Elk jaar zijn er heel veel kampeerders onderweg naar de prachtige zuid-Franse kust. Allemaal onderweg naar de zon, want dit gebied telt zo’n 300 dagen per jaar volle zon. En om van die zon te genieten is er ruim 400 kilometer kustlijn en stranden om lekker te zonnebaden of op het water te zijn. De Côte d’Azur heeft haar bezoekers heel veel te bieden. Op naar een heerlijke vakantie!

Recreatie op de camping aan de Côte d’Azur

Er zijn een hele boel activiteiten die je kunt doen aan de Cote d’Azur tijdens de campingvakantie. Wandelaars kunnen hun hart ophalen in dit gebied, want er zijn prachtige wandelroutes en aangelegde wandelpaden. Maar slenteren over de beroemde boulevards van bijvoorbeeld Saint-Tropeze, Cannes of Nice kan natuurlijk ook. Voor de watersporters is de Cote d’Azur een paradijs. Gezellige havens, blauw helder water, mogelijkheden om bootjes te huren, surfen en waterskiën. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden om je heerlijk te vermaken op en in het water.

Strandvakantie aan de Côte d’Azur

Als je van het strand houdt, kan je alle kanten op. De zandstranden van de Cote d’Azur zijn wereldberoemd. Op elk strand zijn bedjes en parasols te huur en met de lunch kun je terecht op verschillende terrasjes. Er komen heel veel toeristen op af, als je meer van wat ongereptere stranden houdt zijn er genoeg baaitjes langs de kust waar je in alle rust kan zonnebaden. Op en om de stranden worden het hele seizoen activiteiten georganiseerd, zoals muziekfestivals en lokale markten.