Vakantie in Lorraine

Op een camping in de Lorraine beleeft u een veelzijdige vakantie in een groene omgeving. De Lorraine ligt in het noord-oosten van Frankrijk en is een regio waar natuurliefhebbers, rustzoekers en gezinnen met kinderen hun hart ophalen. De omgeving is divers en heeft een hoop te bieden. De regio beschikt over maar liefst drie regionale natuurparken. Maar ook de stad Nancy behoort ook tot de Lorraine, een oude stad met veel historie, aan de rivier de Meurthe. Boek een kampeerplaats of huuraccommodatie op een familiecamping, natuurcamping of charme camping in de Lorraine.

Bestemmingen in Lorraine

Meurthe-et-Moselle

Culturele ervaringen, prachtige tuinen en landschappen

Meuse (Maas)

Prachtige natuur, historische bezienswaardigheden en culturele uitstapjes

Moselle (Moezel)

Culturele uitstapjes, historische bezienswaardigheden, en prachtige landschappen

Vogezen

Sfeervolle dorpjes, historische kastelen en kronkelende rivieren

Vakantie in Lorraine

Kamperen in Lorraine

Kamperen op een camping in de Lorraine is een leuke manier om tijdens uw campingvakantie Lotharingen te ontdekken. De Lorraine, Lotharingen, ligt in Noordoost-Frankrijk en grenst in het noorden aan België en Luxemburg. Om dit gebied is in het verleden veel gevochten. Als men denkt aan Lorraine dan wordt dat vaak ook Elzas-Lotharingen genoemd. In Elzas-Lotharingen liggen diverse familiecampings.

In de 17e eeuw werd het door de Fransen van het Duitse rijk veroverd maar na de Frans-Duitse Oorlog van 1870 werd dit gebied weer onderdeel van Duitsland. Sinds de 1e wereldoorlog is het gebied officieel weer van Frankrijk, met een aantal jaren van bezetting door de Duitsers tijdens de WO-II. Lorraine kent dus een tumultueuze geschiedenis. Lorraine bestaat uit vier departementen: Meurthe-et-Moselle, Meuse, Moselle en Vogezen.

Ontdek de natuur van Lorraine

De natuurliefhebber kan in de regio Lorraine zijn hart op halen. De regio telt maar liefst 3 Regionale Natuurparken. U vindt hier de heuvels van de Noordelijke Vogezen, de meren van de “Pays des Etangs” in het Natuurpark van Lorraine en het bos en massief van de Argonne. U vindt altijd wel een stukje natuur rondom uw natuurcamping.

Cultureel erfgoed Lorraine

Meurthe-et-Moselle is een groot departement in Lorraine wat grenst aan Luxemburg en België. De prachtige stad Nancy ligt in het zuiden en is omringd door wijngaarden. Nancy is een historische stad die in de 11e eeuw is ontstaan. Place Stanislas is een schitterend plein waar de Arc de Triomph Héré te vinden is en het museum Musée des Beaux-Arts aan ligt. Ook Place Mengin, waar de Centrale Markt te vinden ligt, is zeer de moeite waard. Het Parc de Lorraine vindt u ook in dit departement.

Campings in het bos

Meuse grenst ook aan België in het noorden en biedt verschillende landschappen. In de groene wouden van Argonne vindt u de hoogste bomen van Europa. Tevens treft men in dit gebied Verdun, waar de slagvelden uit WO I liggen. Het bekende mineraalwater Bar-le-Duc komt ook uit dit departement.

Wandelen in de Lorraine

Moselle grenst aan Luxemburg en Duitsland en heeft als hoofdstad Metz wat een prachtige Kathedraal heeft en een rijke Romeinse historie. ’s Avonds worden de gelig-stenen gebouwen van deze stad prachtig verlicht. Langs de Duitse grens ligt een groot steenkoolbekken maar er zijn ook prachtige wandelgebieden in deze streek zoals bijvoorbeeld bij Pays-de-Bitche en Pays-de Sarrebourg. Ook kunt u hier de prachtige Rots van Dabo bezoeken. Bij de Maginot Linie treft u onderaardse forten uit de WO II.

Stacaravans in de Vogezen

In het populaire departement Vosges, de Vogezen zijn verschillende kuuroorden te vinden zoals Vitel, Bains-les-Bains en Contrexéville. Aan de oostkant van de Vogezen kunt u in de winter heerlijk langlaufen en skiën. De toppen reiken hier tot ongeveer 1000 meter. Aan de westkant vindt u het dorp Domrémy waar Jeanne d’Arc geboren werd.

Eten en drinken op de camping in de Lorraine

De naam zegt het al: de wereldberoemde Quich de Lorraine komt uit dit gebied. De traditionele kleine cakejes ‘Madeleine’ zijn ook verrukkelijk en komen oorspronkelijk uit Commercy en Liverdun. Voor bierliefhebbers is er ook de Route de la Bière. U kunt in de hele regio heerlijk uit eten.

Naast lekker eten is er in deze regio ook volop mogelijkheid voor een actieve vakantie op een charme camping. In de Bergen van de Vogezen liggen prachtige wandel, fiets en mountainbikeroutes die in de winter omgetoverd worden tot pistes. Dus ook voor dewintersport is het huren van een vakantiehuis in de regio Lorraine een zeer goede optie.

Meer weten?