Vakantie in de Vogezen

Op een camping in de Vogezen

De Vogezen is een groene bergketen in het Noordoosten van Frankrijk. Deze bergketen begint aan de grens met Zwitserland. Het hoogste punt van de Vogezen is de Grand Ballon , deze hoogste berg is 1424 meter hoog. Als je kiest voor een camping in de Vogezen ben je omgeven door prachtige natuur. Vanwege de mooie natuurlandschappen zijn er vanzelfsprekend een heleboel natuurcampings en charmecampings gevestigd. Voor een avontuurlijke vakantie kan je prima terecht in de veelzijdige Vogezen.

Op avontuur met het hele gezin

In de Vogezen zijn allerlei leuke activiteiten die je kunt ondernemen met je partner en/of kinderen. De afwisseling van het cultuurlandschap en de vele bergen, rivieren, beekjes en ontelbare meertjes maakt de Vogezen zo uniek. Veel campings spelen op dit gegeven in. Er zijn een tal van familiecampings die uitstapjes organiseren, zoals een kanotocht, paardrijden en wandelingen. Vooral dat laatste is een leuke uitdaging in het berglandschap van de Vogezen. Als je op zoek bent naar een rustige vakantie of juist een actieve vakantie, dan ben je hier aan het juiste adres. Dit gebied is voor elke doelgroep geschikt!

Cultuur in de Vogezen

Ook op het gebied van cultuur is de Vogezen goed vertegenwoordigd. Er zijn een aantal leuke musea te vinden, zoals een ecomuseum, houtmuseum en een textielindustrie.In het plaatsje Gérardmer is een heel mooi museum gevestigd met een expositie van de bodemschatten van de Vogezen. In deze expositie toont het museum alle schatten en sieraden die in de bergen zijn gevonden. In dezelfde plaats, Gerardmer, worden ook rondvaarten gegeven over het prachtige meer. Je kunt ervoor kiezen om op de fluisterboot van de natuur te genieten of de handen uit de mouwen te steken en een roeiboot te huren. Voor ieder wat wils!

Opmerkelijke dorpen en plaatsen

Er zijn een aantal dorpjes die je niet mag missen als je in de Vogezen op vakantie bent. De meeste campings liggen in de buurt van deze dorpjes, je kan een fiets huren om deze te bezoeken of een lekkere wandeling maken. Het dorpje Bussang is bekend om het volkstheater wat hier gevestigd is, een prachtig theater wat mensen over hele wereld aantrekt. Chatillon-Sur-Saone, dit dorpje heeft een hele mooie theesalon met Middeleeuwse inrichting. Deze salon is gevestigd in een huis, wat ook een kunstgalerie bezit. Achter dit huis ligt een eetzaal, waar je lekker zou kunnen eten met een groepje bezoekers. De Vogezen is een hele mooie vakantiebestemming voor jong en oud. Zoek een camping uit die bij jou past en geniet van een heerlijke vakantie in de Vogezen.