Bestemmingen in Nord-Pas-de-Calais

Nord

Kunst en cultuur, steile kliffen en een heuvelachtig landschap

Pas-de-Calais

Culturele uitstapjes, geschiedenis, sfeervolle badplaatsen, watersport en een groen landschap

Vakantie in Nord-Pas-de-Calais

Vakantie in Nord-Pas-de-Calais

De regio Nord-Pas-de-Calais is de meest noordelijke regio in Frankrijk. Kamperen in deze regio is een leuke manier om het noorden van Frankrijk te leren kennen. Boek een natuurcamping, kleine camping, charme camping of kindvriendelijke camping. Vanaf de camping in Nord-Pas-de-Calais kan je alle kanten op. Ontdek de mooie omgeving en de prachtige steden in Nord-Pas-de-Calais.

Ideaal voor:

  • Historische stadjes
  • Kunst en cultuur
  • Natuurliefhebbers
  • Zandstranden
  • Vakantie dichtbij

Ontdek Noord-Frankrijk

Kamperen in Nord-Pas-de-Calais in Noord-Frankrijk is een leuke manier om dit deel van Noord-Frankrijk te ontdekken. Nord-Pas-de-Calais is de meest noordelijke regio van Frankrijk met een rijke historie. Het vaste land is tegenwoordig verbonden met Engeland via de Eurotunnel. Bij helder weer kunt u de Engelse kust en de witte kalkrotsen van Dover zien. Het landschap van Noord-Frankrijk heeft veel weg van Nederland en Vlaanderen. U zult zich op een camping in Nord-Pas-de-Calais dus thuis voelen. Het land is hier vlak en de huizen zijn van baksteen gebouwd in plaats van natuursteen, zoals op andere plaatsen in Frankrijk. De regio Nord-Pas-de-Calais biedt campings met zwembad, langs de mooie kustlijn, in de natuur en het groene landschap. De regio is opgebouwd uit twee departementen: Nord en Pas-de-Calais.

Kunst en cultuur

In het departement Nord bevinden zich de stad Lille en de derde Franse haven Duinkerken. Lille is een moderne stad en ligt midden in een industriegebied met circa 1 miljoen inwoners. Lille is de geboortestad van de beroemde Fransman Generaal de Gaulle. Het ‘Palais des Baux Arts’ heeft één van de mooiste kunstcollecties buiten Parijs en toont werk van o.a. Rubens en Van Dyck. In de gemeente Duinkerken vindt ieder jaar een zeer groot carnavalsfeest plaats. Boek een familiecamping in Nord-Pas-de-Calais tijdens dit evenement. Het departement Pas-de-Calais ligt ten zuidwesten van het departement Nor. In dit departement liggen de campings rondom de bekende badplaatsen Le Touquet en Boulogne-sur-Mer. Arras is de hoofdstad van Pas-de-Calais, en staat bekend om zijn mooie architectuur en strijd in dit gebied tijdens WO I & II. Deze stad ligt in de Artois Streek waar u vele ingeslapen mijnstadjes aantreft. In dit departement vindt u kleine campings in de Audomarois Streek, een groot natuurgebied van meer dan 3400 hectare. In het centrum van dit natuurgebied bevindt zich een moeras dat u kunt verkennen meteen platbodemboot. In het westen van Nord-Pas-de-Calais ligt de prachtige Opaalkust (Côte d’Opale), waaraan de badplaats Le Touquet is gelegen, een zeer geliefde vakantiebestemming voor Parijzenaren. Ook Boulogne-sur-Mer ligt hier, Frankrijk’s grootste vissershaven. Ten oosten van Boulogne-sur-Mer treft u het mooie achterland van de kust ‘de 7 valleien’ wat een waar wandel- en fietsparadijs is. Het wordt ook wel ‘de geheime tuin van Frankrijk’ genoemd. Vanaf een natuurcamping heeft u direct toegang tot dit groene gebied.

Lange zandstranden

De Opaalkust loopt van Duinkerken tot Berck, langs het Kanaal. In de omgeving van Duinkerken is de kust vrij vlak en de duinen zijn hier niet heel breed. Bij het Nauw van Calais steekt de kust hoog boven de zee uit met haar witte krijtsteenrotsen, langs de campings aan zee liggen lange zandstranden en steile kliffen, een prachtig gezicht! Het achterland is groen en meestal vlak, op sommige plekken moerassig en er zijn veel oude mijnen in het gebied. Het museum la Coupole, wat tijdens WO II oorspronkelijk werd gebouwd voor het afvuren van V2 raketten ligt bij de gemeente Helfaut, een zeer interessante plek om te bezoeken. Als u op de camping in Nord-Pas-de-Calais staat, dan u verzekerd van een gevarieerde campingvakantie vol cultuur, geschiedenis en activiteiten in de buitenlucht.

Nuttige informatie