Ontdek Picardië

Verblijf op een camping in de voormalige regio Picardië in het noorden van Frankrijk. De ideale bestemming om de groene omgeving te ontdekken. Ontdek de departementen Oise in het oosten en Somme aan de kust. en Het landschap van Picardië wordt gedomineerd door landbouw en veeteelt. Met in het noorden campings aan zee en langs de prachtige zandstranden. In het zuiden vind je groene landelijke campings tussen de de weilanden en afwisselende velden en bossen.

Bekijk alle campings

Inspiratie voor je vakantie naar Picardië

Aisne

Authentieke dorpjes, groene heuvels, wijngaarden en uitgestrekte bossen

Oise

Gotische kathedralen, uitgestrekte groene landschappen en sfeervolle steden

Somme

Rustgevende zandstranden, culturele bezienswaardigheden en sfeervolle parken

ANWB Camping

Op ANWB camping vind je iets meer dan 30 campings en accommodaties in Picardië.

Saint-Valery-sur-Somme

Bekijk hier de 6 beste campings in de buurt van het charmante stadje in de Somme (Picardië).

Vacanceselect

Boek je kampeerplaats of stacaravan in Picardië bij Vacanceselect.

Vakantie in Picardië

Kamperen in Picardië aan zee

Kamperen in Picardië kan natuurlijk op een grote familiecamping met zwemparadijs en animatie maar ook op een gezellige en rustige kleine camping in Picardië. De oude regio is doordrenkt van cultuur en geschiedenis, zoals de de slag aan de Somme in WO-I en de slag bij Crézy (veldslag uit de Honderdjarige Oorlog). Daarnaast zijn er tijdens uw vakantie op een kindvriendelijke en kleine camping in Picardië monumenten die u kunt bezoeken. Het pittoreske dorpje Gerberoy in de Oise (zuidwesten van Picardië) is samen met de gotische kathedraal in Amiens zeker een bezoek waard. Daarnaast zijn er talrijke musea, kastelen, kerken en abdijen in de regio. Aan de kust ligt het fraaie natuurpark de baai Baie de Somme met bijzondere flora en fauna en vele vogelsoorten.

Natuur en cultuur in Picardië

De regio Picardië heeft een mooie en gevarieerde natuur. Je vindt in Picardië dan ook verschillende natuurcampings. Aan de kust vindt u de uitgestrekte baai van Somme met bijzondere flora en fauna en vele vogelsoorten. In het binnenland, in de bovenloop van de rivieren vindt u tevens prachtige velden moerassen en bossen. Het bekende bos van Compiège istrekt zich uit over 15000 hectare en ook de bossen van Crécy en d’Eu bieden prachtige natuur om te wandelen in de nabijheid van de charme camping in Picardië.

Het departement Aisne biedt onder andere de Laonnais met beboste heuvels en charmante Franse dorpjes, rond de middeleeuwse hoofdstad van dit departement Laon. Deze stad heeft een prachtige kathedraal. In Aisne liggen ook een aantal versterkte kerken zoals die van Thiérache en Saint-Quentin. De Oise biedt een afwisselend landschap van wouden en velden. Dit departement staat bekend om de paardensport, die veel beoefend wordt in de uitgestrekte wouden. Ook vindt u hier een schat aan kunsthistorische bezienswaardigheden met ruim 300 kastelen, 14 abdijen en rond de 20 musea. Somme is vernoemd naar de gelijknamige rivier de Somme die door dit departement kronkelt en biedt een rijke geschiedenis. Er zijn prachtige plaatsjes langs de rivier zoals Saint-Valéry-sur-Somme.

Naast kunsthistorisch erfgoed zijn in Picardië ook sporen van de Eerste Wereldoorlog te vinden: bij Somme is hevig gevochten en u kunt hier in het loopgravenmuseum van het stadje Albert meer over leren. In de stad Amiens staat een mooie kathedraal en ook de Hortillonages, een netwerk van tuintjes en kanalen even buiten de stad is een bezoek waard.

Eten en drinken in Picardië

U kunt tijdens uw campingvakantie op een kleine camping genieten van de heerlijke Franse keuken. Aan de kust, in de Baai van Somme kunt u genieten van heerlijke zeevruchten en visgerechten. Hier vindt u mooie campings aan zee. Met de groenten uit de Hortillonages van Amiens worden heerlijke gerechten bereidt en de Ficelles Picardes en Pâté de Canard zijn bekende streekgerechten. Er worden in dit gebied ook heerlijke bieren en ciders gemaakt en in het zuidelijke puntje van Aisne wordt zelfs champagne geproduceerd. U kunt in de omgeving van de kleine campings goed paardrijden in de bossen, wandelen langs de krijtrotsen en over de zandstranden en duinen langs de kust van Picardie, of heerlijk fietsen door het groene landschap.

Handig om te weten: