Welkom in Île-de-France

De regio Île-de-France bevindt zich in het midden van het noorden van Frankrijk. Geniet tijden het kamperen in deze regio van de mooie omgeving, het gevarieerde landschap en de mooie steden. Een van de uitstapjes die je moet maken als je op vakantie bent is natuurlijk een bezoekje brengen aan de stad van de liefde: Parijs. Er is genoeg te zien, te doen en te proeven in deze regio.

Bekijk alle campings

Zoek op kaart

Bestemmingen in Île-de-France

Paris

Uitgebreide winkelstraten, gezellige restaurantjes en sfeervolle pleinen

Essonne

Sfeervolle landschappen, indrukwekkende landhuizen en prachtige tuinen

Seine-et-Marne

Charmante landhuizen, groene parken en sfeervolle landschappen

Yvelines

Kastelen, paleizen en geschiedenis

Val-de-Marne

Sfeervolle landschappen, kastelen en groene parken

Vakantie in Île-de-France

Kamperen in Île-de-France

Kamperen op een camping in Île-de-France is een leuke manier om deze bijzondere campingregio te ontdekken. De regio Île de France wordt afgebakend door de rivieren de Oise, Aisne, Seine en de Marne. In deze regio is hoofdstad van Frankrijk gevestigd. Rondom de hoofdstad Parijs liggen verschillende grote familiecampings. Het relatief kleine gebied beslaat slechts 2% van de totale oppervlakte van Frankrijk maar hier werkt ongeveer 20% van de totale beroepsbevolking. Het is dan ook de economische motor van Frankrijk. Buiten Parijs treft u ook andere interessante bestemmingen zoals de steden Versailles, Meudon en Marly-le-Roi. De regio Île-de-France bestaat uit 8 departementen, waarvan Groot-Parijs er 4 beslaat.

Ontdek de stad Parijs

Parijs is op zowel cultureel, politiek en op economisch gebied de belangrijkste stad van Frankrijk. Vanaf uw grote camping of charmecamping bij Parijs kunt u genieten van de prachtige architectuur waar de stad zo bekend om staat, de vele musea bezoeken zoals het beroemde Louvre waar de Mona Lisa hangt, of de Eiffeltoren beklimmen en genieten van het uitzicht over de rivier de Seine en de mooie stad. Ook voor een weekendje winkelen en lekker eten bent u hier op de juiste plek. Parijs staat bekend om zijn mondaine modehuizen en goede restaurants. Of u nu in Saint-Germain, Quartier Latin of Montmartre bent, u vindt altijd wel een traditionele bistro, leuk café, brasserie of modern restaurant.

Alternatieven rondom Parijs

In Versailles vindt u naast het beroemde paleis ook de prachtige kathedralen Notre-Dame van Versailles en de Saint-Louis. Meudon is ook een bezoek waard. Ook Disneyland is natuurlijk een leuke bestemming voor de hele familie in de buurt van een kindvriendelijke camping in Île-de-France! U kunt vanuit Parijs ook met de trein (de RER) richting Saint-Germain -en Laye reizen. Het Musée des Antiquités Nationales heeft in zijn collectie o.a. zeer bijzondere Gallo-Romeinse objecten en gouden voorwerpen uit de Bronstijd. Ten noorden van Parijs vindt u Saint-Denis, waar naast een zeer mooie basiliek het ‘kerkhof der koningen’ te vinden is.

Natuur in Île-de-France

Vanaf de kleine camping in Île-de-France bent u dichtbij alle bezienswaardigheden van de regio en Parijs. Buiten de uitgestrekte stedelijke zone van Groot-Parijs bestaat het landschap voornamelijk uit een enorme graanvlakte en grote bossen rond Rambouillet en Fontainebleau. Als u in de omgeving van Parijs en in Île-de-France een natuurcamping boekt kunt u dus ook genieten van mooie natuurgebieden en de andere attracties in het gebied. Het Parc Naturel Régional de la Haute Vallée de Chevreuse zijn zeer de moeite waard. Rondom dit natuurgebied liggen kastelen zoals Courson, Le Marais en Breteuil. Ook zijn er mooie tuinen te vinden in de regio, een afwisselend uitstapje na een paar dagen Parijs.

Bekijk alle campings