Naar het strand in Frankrijk

Een lijst opstellen van de mooiste strandbestemmingen van Frankrijk is niet eenvoudig. Langs de Franse kust liggen namelijk talloze (bijzondere) stranden. Pittoresk, groot, stil of druk bezocht. Voor elke strandliefhebber is er dan ook wel een favoriet strand te vinden. In dit bericht hebben wij een vijftal favoriete strandbestemmingen van onze bezoekers uitgelicht. Heeft u een favoriet strand(je) dat u met ons wilt delen dan horen wij dat graag.

Bekijk alle strandcampings

Stranden Bretagne

1. Stranden bij Saint-Malo en Dinard

Bretagne bezit mooie en bijzondere stranden. Zoals de mini-strandjes van Saint-Malo en de stranden van Dinard met haar mooie villa’s uit de Franse Belle Epoque. Aan de Côte d’Emeraude (Smaragdkust) is de badplaats Dinard nog steeds een chic oord vol charme. De kustplaats Saint-Malo trekt jaarlijks veel toeristen vanwege de mooie ligging aan zee, op een granieten rots. Bij eb kunt u vanaf Saint-Malo naar het eiland Le Grand Be lopen. Hier vindt u de begraafplaats van de beroemde Franse auteur Chateaubriand.

Bekijk de campings – Bretagne

Stranden Corsica

2. Plage de Palombaggia, Corsica

Plage de Palombaggia ligt 10 km ten zuidoosten van Porto Vecchio. Met zijn witte strand, roze rotsen, duinen, naaldbomen en mooie blauwe water is het strand van Palombaggia een plaatje om te zien. Het strand ligt in een baai en is met zijn azuurblauwe water en berglandschap op de achtergrond zeer fotogeniek. Bij het strand kan je lekker eten en genieten van het uitzicht.

Bekijk de campings – Corsica

Stranden Normandië

4. Stranden bij Deauville/Trouville

Lange, fijne zandstranden met vrolijk gekleurde parasols en boulevard met talloze restaurantjes en barretjes. Het strand van de chique badplaats Deauville staat bekend om de houten promenade “Les PLanche”. Langs de promenade liggen fraaie Art Deco badhokjes uit de jaren twintig. Op de hekjes, die de badhokjes van elkaar scheiden, zijn de namen van beroemde Franse en Amerikaanse acteurs geschilderd. De namen refereren naar het Festival du Cinéma Américan. Op het strand kan je een parasol of blauw wit gestreept tentje huren. Het strand van Deauville is een ideale plek om te luieren of zandkastelen te bouwen met de kinderen. Dezelfde elegantie is tevens terug te vinden op het strand van het naburige Trouville. Langs het strand staan prachtige villa’s uit de Belle Époque.

Bekijk de campings – Normandië

Stranden Zuidwest Frankrijk

5. La Grande Plage, Biarritz

Het strand La Grande Plage is het grootste en chiqueste strand bij Biarritz. La Grande Plage is zonder twijfel het meest populaire strand onder toeristen die op zoek zijn naar zon en zee. Het is heerlijk luieren in de schaduw van de groene of rode gestreepte strandhuisjes. Vanaf het strand heeft u mooi uitzicht op de Vuurtoren van Biarritz. Aan het strand staat het luxueuze Hôtel du Palais, gebouwd door Napoleon III voor zijn vrouw Eugénie. Biarritz is ook de surfhoofdstad van Frankrijk. La Grande Plage de Biarritz is naast luieren in de zon ideaal voor de (debuterende) surfer, voordat u doorgaat naar de grotere golfen van de nabij gelegen stranden aan de Baskische kust.

Bekijk de campings