Rust en de ruimte op een kleine camping

Vakantie op een kleine camping in Bretagne is ideaal voor een rustieke kampeervakantie in alle rust en ruimte in de natuur. Vanaf de kleine camping heeft u de mogelijkheid om de prachtige kustlijn, nationale parken en de gezellige badplaatsjes van Bretagne te ontdekken.

Lees meer

Kamperen in Bretagne

De kleinschalige campings in Bretagne beschikken over niet meer dan 60 tot 80 plaatsen. Afhankelijk van het oppervlakte van de camping. Daarnaast vindt u in Bretagne minicampings met maximaal 10 plaatsen. Op een kleine camping kunt u met het hele gezin genieten van rust, de ontspannen gastvrijheid en persoonlijke aandacht. Er is keuze uit heel veel verschillende campings. Zo zijn er bijvoorbeeld kindvriendelijke, Nederlandse, groene en charme kleine campings.

Ontdek de imposante kustlijn

Bretagne heeft een lange en mooie kustlijn die bestaat uit aan de ene kant zandstranden en aan de andere kant rotsen en kliffen. In het noorden bestaat de kustlijn vooral uit hoge ruige kliffen met soms een strandje tussendoor. In het zuiden zijn er juist veel meer badplaatsen en uitgestrekte stranden te vinden. Deze badplaatsen zoals Loguirec zien er vaak erg gezellig uit en het is dan ook zeker een aanrader om hier een dagje te vertoeven. Aan de kust bevinden zich ook veel natuurgebieden waar verscheidene dieren en vogels te zien zijn. Bij Ploumanac’h en Perros Guirec zijn er daarnaast ook bijzonder roze granieten rotsen te bewonderen. Deze rotsen zijn ontzettend oud en hebben bijzondere vormen. Het zorgt voor een mooi uitzicht en is zeker een bezoekje waard. Verder landinwaarts zijn er veel bossen en heide te vinden, waar u ook mooi kan wandelen.