Kamperen in de Dordogne

Vakantie op een kleine camping

Vakantie op een kleine camping in de Dordogne is ideaal voor een rustieke kampeervakantie in alle rust en ruimte in de natuur of aan zee. Vanaf de kleine camping met zwembad heb je de mogelijkheid om de bezienswaardigheden, het groene heuvellandschap, natuur en de authentieke Franse dorpjes in de Dordogne te ontdekken. De kleinschalige campings met een Nederlandse eigenaar in de Dordogne beschikken over niet meer dan 60 tot 80 plaatsen. Afhankelijk van het oppervlakte van de camping. Daarnaast vind je in de Dordogne minicampings met maximaal 10 plaatsen. Op een kleine camping kunnen families met kinderen genieten van rust, de ontspannen gastvrijheid en persoonlijke aandacht.

Rust, ruimte en natuur

In de Dordogne vind je een ruim aanbod kleine campings. Je hebt keuze uit kleine campings met zwembad, kindvriendelijke familiecampings met animatie voor de kinderen, kleinschalige campings met een Nederlandse eigenaar, groene natuurcampings voor rustzoekers, landelijke boerderijcampings gelegen een rivier, of in heuvels van de Dordogne. Op een kleine charme camping voor de familie in de Dordogne kun je bijvoorbeeld een safaritent huren, stacaravan met privé sanitair of een ingerichte tent.

Prachtige stadjes en natuur

De Dordogne is één van de populairste regio’s in Frankrijk. Dit is ook niet gek, want het is een prachtig gebied waar van alles te beleven en te zien is. Door het gebied loopt de Dordogne en deze rivier leent zich uitstekend voor avontuurlijke kajak tochten. Daarnaast zijn er bij de rivier ook nog indrukwekkende druipsteengrotten te vinden, die ook zeker een bezoekje waard zijn. Naast de ongerepte natuur kunt u ook vele gezellige en knusse stadjes vinden die vaak al honderden jaren oud zijn. Je waant je even in de middeleeuwen als je door deze pittoreske stadjes wandelt en er worden veel markten georganiseerd waarop je streekproducten kan kopen. Naast deze steden die uit de middeleeuwen dateren, heeft Dordogne nog meer te bieden op het vlak van historie. Er zijn namelijk veel grotten waar tekeningen uit de prehistorie bewaard zijn gebleven. Ook deze grotten zijn zeker een bezoekje waard.