Kleinschalig kamperen

Vakantie op een kleine camping in Frankrijk

Kamperen op een kleine camping in Frankrijk is een heerlijk ervaring voor jong en oud. Op een kleine camping heerst een gezellige, rustige sfeer waardoor je je snel thuis voelt op het kampeerterrein. In Frankrijk zijn veel kleine campings gevestigd, dit betekent dat een kampeerterrein over een beperkt aantal kampeerplaatsen of huuraccommodaties beschikt. Lees meer…

Toon alle kleine campings

Bekijk ook: alle kampeerthema’s Frankrijk

Vakantie op een kleine camping in Frankrijk

Kamperen op een kleine camping in Frankrijk

Op een kleine camping maak je gemakkelijk contact met de andere campinggasten, er heerst een gemoedelijke sfeer. Op een kleine camping met Nederlandse eigenaar is de drempel tot contact met anderen nog lager. Geen taalbarrière en een Hollandse manier van leven, zorgt er automatisch voor dat je je op je gemak voelt op een kleine camping met Nederlandse eigenaar. Kies voor een kleine camping aan rivier in Noord-Frankrijk of een kleine camping met zwembad in Zuid-Frankrijk en geniet van een rustige, ontspannen kampeervakantie op een kleinschalig kampeerterrein.

Kleinschalige camping met zwembad

Ga je op vakantie met de kinderen of houd je zelf van om een lekkere frisse duik te nemen? Er zijn genoeg kleine campings in Frankrijk die een zwembad hebben aangelegd op het terrein. Zeker als je op een warme bestemming bent is het fijn als je af en toe even verkoeling kunt vinden in het zwembad. Kleinschalige campings met zwembad vind je door heel Frankrijk, bijvoorbeeld in Bretagne, Midi-Pyrénées of in de Provence.

Luxe kleine camping in Zuid-Frankrijk

In Zuid-Frankrijk zijn een aantal luxe kleine campings met zwembad en waterglijbaan gevestigd. Deze campings zijn natuurlijk ideaal voor een verblijf met jonge kinderen. Huur een ruime kampeerplaats of mooie accommodatie en geniet van een verzorgde kampeervakantie in Frankrijk. Er zijn 4-sterrencampings in het zuiden van Frankrijk, maar je kunt nog een stapje luxer naar een kleine camping met 5 sterren. Deze campings zijn van alle gemakken voorzien: animatie voor de kinderen, een zwembad, stijlvol ingerichte huuraccommodaties, meestal een campingwinkel en ruime, verzorgde kampeerplaatsen. Als je op zoek bent naar een luxe kleine camping in Frankrijk, klik dan op deze link.

Rust en ontspannen op een kleine camping

Heerlijk ontspannen op een leuke kleine camping in Frankrijk met zwembad of op een rustige mini-camping in Zuid-Frankrijk aan het water. In Frankrijk vind je ook een groot aantal kleine campings van Nederlandse eigenaren! Je kunt ook uitstekend terecht op een kleine kindvriendelijke camping onder leiding van een andere nationaliteit zoals de Franse en Belgische. Op een kleine camping in Frankrijk heerst vaak een gezellige -en persoonlijke sfeer. Voor een korte vakantie is een kleine camping in Noord-Frankrijk een goede manier om dichtbij te ontspannen en toch het gevoel van weg te zijn. Vakantie op een kleine camping in Frankrijk is niet alleen ideaal om van de natuur te genieten, maar ook om de Franse dorpjes en bezienswaardigheden te bezoeken. In de omgeving liggen schilderachtige dorpjes, romantische stadjes en steden verscholen. Vraag de eigenaar naar de mogelijkheden in de buurt.

Kleinschaligheid staat voorop!

Bij de vermelde kleine campings in Frankrijk staat kleinschaligheid voorop, hiervoor hanteren wij een maximum van circa 60 plaatsen. Iets meer mag ook, in dat geval gaat het om een ruim opgezet kampeerterrein, zodat rust en sfeer blijven gewaarborgd. De kleine campings liggen verspreid over de mooiste regio’s van Frankrijk. Op de kleine campings in Frankrijk kun je naast de reguliere kampeerplaatsen en stacaravans steeds vaker luxe ingerichte tenten huren, zoals een safaritent of de grotere lodge tent. Sommige van deze campings zijn knus en klein, anderen weer wat groter, maar niet minder gezellig.