Welkom in Normandië

Normandië is een prachtige regio in Noordwest-Frankrijk. Je kan er niet alleen genieten van de zee en natuur, maar ook van de rijke cultuur en historie. Zo kunt u de D-Day landingsstranden bezoeken, of wandelen door een van de 4 natuurparken in de regio. Ook de krijtrotsen van Étretat in Haute Normandië zijn fantastisch mooi! De zachte zomers maken deze regio ideaal voor  bijvoorbeeld een familievakantie.

Bekijk alle campings

Bestemmiongen in Normandië

Calvados

In de Calvados vind je prachtige brede zandstranden, kustdorpjes, platteland en indrukwekkende geschiedenis.

Eure

Oude burchten, een groen landschap en gezellige dorpjes

Manche

Ruige kliffen, bijzondere eilanden en een rijke historie

Orne

Sfeervolle landschappen, historische bezienswaardigheden en culturele uitstapjes

Seine-Maritime

Uitgestrekte bossen, rustgevende zandstranden en authentieke badplaatsen

Vakantie in Normandië

Cultuur, natuur en historie

Normandië is een natuurlijke regio in het noordwesten van Frankrijk. Het was vroeger een Franse provincie, maar bestaat tegenwoordig uit twee regio’s: Haute-Normandie, aan de benedenloop van de Seine, en Basse-Normandie. Een sfeervolle camping in Normandië is de manier om deze fraaie regio van Frankrijk te ontdekken. De regio ontleent zijn naam aan de Noormannen die vanuit Scandinavië in de 7e en 8e eeuw delen van deze streek veroverden en plunderden. Normandië werd beroemd door D-Day in de Tweede Wereldoorlog. Normandië speelde een belangrijke rol vanwege de landingen van de geallieerden op de stranden.

Mooie landschappen

Normandië kent naast een rijke geschiedenis een reeks aan mooie landschappen. Er zijn mooie familiecampings in Normandië, zowel aan de prachtige kust als in het groene binnenland met zijn charmante dorpjes. U zult zich niet vervelen tijdens een vakantie in Normandië! Een camping in Normandië vindt u langs de kusten en het groene achterland van Normandië. U heeft keuze uit kleine campings van Nederlandse eigenaren en de grotere kindvriendelijke familiecampings met zwembad in Normandië. Het groene en heuvelachtige landschap van Normandië maakt een verblijf op een camping ideaal voor een ontspannen of juist sportieve kampeervakantie voor jong en oud.

Kamperen aan zee

In Haute-Normandië (het noorden) liggen langs de Côte d’Albâtre de beroemde krijtrotsen en badplaatsen Dieppe, Etretat en Fécamp. Lange zandstranden en rotskusten liggen meer in Bass-Normandie. De bekendste badplaatsen langs de Côte Fleurie en Cotentin zijn Honfleur, Deauville, Trouwille, Cabourg, Granville en Barneville. Het achterland van Normandië is groen en heuvelachtig. Hier liggen uitgestrekte weilanden en stromen talloze riviertjes, waarvan de bekendste de rivier de Seine en de Orne bij Suisse Normandie.

Bezienswaardigheden Normandië

Door heel Normandië liggen talloze bezienswaardigheden, kastelen, manoirs (herenhuizen) en historische dorpjes. Bezoek de Mont-Saint-Michel, de D-Day-landingsstranden, oorlogsmusea en tuin van Monet bij Giverny. In Normandië kunt u heerlijk eten. Uit Normandië komen namelijk honderden streekproducten zoals de Camembert en Pont L’Eveque kaas, de drank Calvados en niet te vergeten vis en schaaldieren.

Vakantie in Haute-Normandie

Haute Normandië bevat twee departementen: Seine-Maritime en Eure. De Eure biedt prachtige natuur met grote delen woud van het Parc naturel Régional de Brotonne. U vindt hier tevens een aantal rivieren,waaronder de Seine, die ook door Parijs stroomt. In dit departement, in het dorpje Giverny, staat het huis waar de beroemde impressionistische schilder Monet ooit woonde. Er zijn leuke kindvriendelijke campings in deze omgeving en u kunt deze woning en de prachtige tuin die hij veel afbeeldde op zijn schilderijen bezoeken. De hoofdstad van Eure is Evreux, wat een belangrijke religieuze plaats is en een mooie kathedraal biedt. In het departement Seine-Maritime liggen charmante campings en de bekende hoge kalksteenformaties. Het strand van Étretat ligt ingeklemd tussen machtige kliffen van de Côte d’Albatre.

Vakantie in Basse-Normandie

Basse-Normandie bestaat uit drie departementen: La Manche, Calvados en de Orne. La Manche ligt in de meest westelijke punt van Normandië en wordt grotendeels omgeven door water. Het mooiste deel van La Manche is het de Cotentin. Hier ligt Cap de la Hague, waar u mooie wandelingen kunt maken langs de kliffen en stranden. In La Manche ligt het wereldberoemde rotseiland met de abdij de Mont-Saint-Michel. Hier zijn verschillende mooie campings aan zee te huur. In Calvados treft u verschillende pittoreske haventjes langs de Côte Fleurie zoals het schilderachtige plaatsje Honfleur met zijn haventje vol kleurrijke boten. In dit departement vonden de invasies van D-Day plaats. Het indrukwekkende museum voor de vrede, het Mémorial in Caen, is zeer aan te raden. Het achterland krijgt extra geur wanneer de talloze fruitboomgaarden in bloei staan. De Orne is het gebied waar de beroemde Franse kaas Camembert vandaan komt, in Vimoutiers is hier zelfs een museum aan gewijd. Als u een camping in de Orne boekt kunt u zowel genieten van natuur in ‘Normandisch Zwitserland’ of een mooie stad bezoeken zoals Alençon wat een kathedraal en tevens mooie vakwerkhuizen biedt.

De D-day invasiestranden

Een van de belangrijkste gebeurtenis in de geschiedenis van Normandië, en misschien wel heel de wereld, vond plaats op 6 juni 1944. Toen landden de geallieerde troepen op de stranden van Normandië. Bijna overal langs de kust van Normandië kunt u verschillende musea en monumenten, die herdenken aan deze invasie, bezoeken. Op het strand van Arromanches liggen zelfs nog delen van de tijdelijke haven die de geallieerden gebruikten om de troepen te bevoorraden. Proef de sfeer en sta stil bij deze belangrijke gebeurtenis.

Prachtige natuur in Normandië

Normandië kent maar liefst vier regionale natuurparken, de natuurliefhebber die in Normandië een kleine natuurcamping boekt wordt dus flink verwend. In de departementen Orne en de Calvados vindt u zelfs ‘Normandisch Zwitserland’, een heuvelachtig gebied met toppen van boven de 400 meter, waar de rivier de Orne doorheen meandert. Grote delen van Normandië bestaan nog uit bos en weiden landschap, waar het landschap wordt doorsneden met hagen. Dit wordt ook wel ‘Bocage Normand’ genoemd.

Gastronomie en activiteiten

Veel producten en gerechten hebben hun oorsprong in Normandië. In de omgeving van uw rustige camping in Normandië kunt u heerlijk eten en drinken. Allereerst is er in Normandië heerlijke vis en ‘fruits de mer’ te verkrijgen, gezien de vele vissershavens langs de kust. Vooral in de kleinere plaatsjes zijn gunstige prijzen te vinden voor deze maaltijden. Ook voor kaas is Normandië een uitstekende bestemming. De bekendste kazen die in Normandie worden geproduceerd zijn de beroemde Camembert, Livarot, Pont-L’Evêque en de Neufchâtel. Cider is ook een typisch product uit Normandië. Van de beste Cider wordt tevens de brandewijn Calvados gemaakt. Andere bekende producten zijn boter uit Insigny, Sint-appelen, Jacobsschelpen en de tarte tatin. U vind de specialiteiten op de typische Normandische markten. Strenge controles maken van Normandië een “Land van AOC’s”. Vanaf uw camping in Normandië kunt u veel sportieve activiteiten ondernemen. Er zijn mooie wandel- en mountainbikeroutes, maar u kunt ook golfen en er zijn verschillende mogelijkheden om te paardrijden.

Kindvriendelijke campings

Uw kinderen zullen in Normandië niets te kort komen. Door het milde klimaat met aangename zomers en de kilometers lange kustlijn is er altijd wat te doen in Normandië. Verschillende dierentuinen en themaparken zijn een perfecte uitvalsbasis als u een dagje niet naar het strand wil.

Bekijk alle campings