Vakantie in de Eure

Uw kampeervakantie in Eure

Het groene departement Eure in Normandië is perfect voor natuurliefhebbers. Dit departement ligt in een vallei van de rivier de Seine en is prachtig groen overal waar u kijkt. De natuur is heuvelachtig en er zijn veel bossen te vinden. De hoofdstad van het departement is Evreux en dit is een artistiek dorpje. Eure is zeer geschikt om met het hele gezin te gaan bekijken en ontdekken. Verder liggen vele campings in de buurt van de Seine en dit is ideaal om op een warme zomerdag verkoeling te zoeken.

Bezienswaardigheden in Eure

Er zijn veel bezienswaardigheden te vinden waar u zeker een bezoekje aan moet brengen als u in Eure bent. Bijvoorbeeld het huis van Claude Monet, een schilder die sinds 1864 tot ongeveer het eerste kwart van de twintigste eeuw actief was. Zijn huis, waar zijn gezin en Claude zelf van 1883 tot 1926 hebben geleefd, kan van april tot november bezocht worden. Dit huis wordt beschouwd als een inspirerende en schitterende plek met veel historie. Een andere plek met veel historie is Lyons-la-Forêt. Dit dorpje ligt midden in een bos en hier staan veel zeventiende-eeuwse huizen. Verder zijn er door heel Eure schitterende kastelen te vinden. Bijvoorbeeld het kasteel “Château du Champ de Bataille”. Dit is een prachtig kasteel dat in de zeventiende eeuw is gebouwd. Momenteel zijn er mooie, sommige historische, kunststukken vanuit heel de wereld daar te bewonderen.

Activiteiten in Eure

In Eure kunt u er zelf op uit gaan en schitterende wandelingen maken door de mooie natuur. Het klimaat in Eure is eigenlijk hetzelfde als het klimaat in Nederland. Dit klimaat wordt ook wel het zeeklimaat genoemd. In de zomer is het in tegendeel tot Nederland wel een stukje warmer. Dankzij de zeewind wordt het niet zo benauwd en dit maakt Eure een fijne vakantiebestemming. Verder kunt u uitstapjes maken naar de dierentuin in Hermival les Vaux, iets gelegen buiten het departement. Of u kiest voor een avontuurlijk dagje in Randoparc Caumont.