Vakantie in de Orne

Vakantie in de Orne

De Orne is een prachtige departement in Normandië. Dit departement kenmerkt zich door de groene omgeving, rust en prachtige natuur. Maak mooie wandelingen, fietstochten, ga windsurfen op het strand of maak een mooie rit op een paard. Er is genoeg te doen in dit gebied, maar u kunt er ook voor kiezen om lekker te ontspannen op een van de campings in Orne. Aan u de keuze of de kampeervakantie actief of ontspannen ingevuld wordt. Boek een camping in Orne, een veelzijdig departement in Normandie, voor een mooie vakantie.

Kamperen in Orne

Bent u op zoek naar een prachtig departement vol met groen, rust en reinheid? Zoek dan niet verder! Orne is het perfecte departement als u op zoek bent naar schitterend stukje natuur. Een ideale plaats om mooie wandelingen te maken en de natuur te verkennen. Orne is gelegen in de regio Normandië. Hier gaan jaarlijks veel toeristen naar toe wegens de monumenten van de tweede wereldoorlog. Maar het toerisme in Orne is daarentegen vrij laag, waardoor deze omgeving ontzettend veel rust bevat. De campings in dit gebied liggen vaak midden in de natuur en een leuk extraatje voor hondenliefhebbers: de honden mogen ook zeker weten mee naar dit prachtige gebied!  

Bezienswaardigheden in Orne

In Orne zijn er veel historische monumenten te vinden. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Château de Domfront. Dit kasteel is gelegen in het plaatstje Domfront. Het is de ruïne van het daadwerkelijke kasteel, maar is erg indrukwekkend. Doordat het een 1000 jaar oude ruïne is, zit er veel historie in het gebouw en is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen als u zich in dit departement bevindt. Een prachtig plekje in Sées, dat wel intact is gebleven is de Kathedraal van Sées. Dit is een schitterende plek om te bezoeken tijdens uw verblijf in Orne.

Activiteiten in Orne

In Orne vind u veel uitgezette wandelroutes waar u de mooiste wandelingen kunt maken. De natuur in Orne is ontzettend breed. Vanuit Orne kunt u ervoor kiezen om door heel Normandië te gaan wandelen. In Normandië zijn er prachtige bossen, stranden, valleien en groene vlaktes waar u helemaal tot rust kunt komen. Verder zijn er genoeg parken waar u prachtig kunt wandelen. Bijvoorbeeld Parc des Promenades in Alencon. Of u kunt ervoor kiezen om een dagje te gaan midgetgolfen in Belleme. Kortom, Orne heeft veel mooie plekjes te bieden! En in dit departement komt u gegarandeerd tot rust.