Welkom in Nouvelle-Aquitaine

Op zoek naar een onvergetelijke vakantie in Nouvelle-Aquitaine? Kamperen op een camping is dé ideale manier om te genieten van de prachtige natuur en de vele bezienswaardigheden in deze regio.

Bekijk alle campings

Departementen in Nouvelle-Aquitaine

Charente

De Charente is een prachtig departement in het zuiden van Frankrijk. Het departement beschikt over glooiende heuvels, groene velden, leuke stadjes en grote wijngaarden.

Charente-Maritime

Charente-Maritime is een prachtig gebied dat grenst aan de Atlantische kust. Ontdek de mooie stranden, het moeras Marais Poitevin en de eilanden Île de Ré en Île d’Oléron.

Corrèze

Prachtig departement in de voormalige regio  Limousin. Ontdek het natuurpark Millevaches, bossen, bergen en rivieren. Bezoek ook de stadjes Collonges-la-Rouge en Uzerche.

Côte Atlantique

Vakantie Atlantische kust. Ontdek de eilanden Île de Ré en Île d’Oléron, het Bassin d’Arcachon (beroemd om zijn oesters), de zandstranden, Les Landes, Biarritz en La Rochelle.

Creuse

De Creuse ligt in de voormalige regio Limousin. Het gebied staat bekend om zijn prachtige natuur, meren en bossen. Kamperen in de Creuse is genieten van de rust en natuur om je heen.

Deux-Sèvres

Een schitterend, maar relatief onbekend gebied in het westen van Frankrijk. Rijk aan schitterende natuur, zoals het Parc Naturel Régional du Marais Poitevin en Lac de Cébron.

Dordogne

Geniet tijdens het kamperen in de Dordogne van de Périgord, prachtige landschappen, rivieren, klimmen, wandelen, kanoën op de rivier de Dordogne en het lekkere eten.

Dune du Pilat

De Dune du Pyla is de allerhoogste duin van Europa. Vanaf de grote zandduin in het zuidwesten van Frankrijk heb je schitterend uitzicht over de hele baai Bassin d’Arcachon.

Gironde

Ontdek vanaf de camping in Gironde de Atlantische kust, Dune du Pilat, de Bordeaux streek, unieke landschappen, rivieren, wandelen, zwemmen, lekker eten en badplaatsen.

Haute-Vienne

Ontdek Haute-Vienne in de voormalige regio Limousin. Leuke stadjes, mooie dorpen, prachtige natuurgebieden, het natuurpark Périgord-Limousin en de stad Limoges.

Île de Ré

Île de Ré is een heerlijk vakantie-eiland dat vanaf het vasteland van Frankrijk is te bereiken via een lange tolbrug. Ontdek de prachtige zandstranden, gezellige dorpjes en zoutmoerassen.

Landes

Vakantie in Landes: watersporten, surfen (Biarritz en Mimizan), de Atlantische kust, zandstranden, golfen, hardlopen, wandelen, fietsen bossen en fraaie Franse badplaatsen.

Lot-et-Garonne

Geniet tijdens het kamperen in de Lot-et-Garonne van groene landschappen, wijnkastelen, wijngaarden, gastronomie, golfen, geschiedenis en fraaie Franse burchten en dorpjes.

Pyrénées-Atlantiques

Geniet van een actieve vakantie, spectaculaire berglandschappen in de Franse Pyreneeën, de Atlantische kust, mountainbiken, wandelen, zwemmen en de mooie Franse bergdorpjes.

Vienne

Vienne heeft een rijke cultuur en geschiedenis met veel bezienswaardigheden vinden. In de hoofdstad Poitiers kun je genieten van mooie kerken en paleizen.

Vakantie in Nouvelle-Aquitaine

Wil je optimaal genieten van een vakantie in Nouvelle-Aquitaine? Dan is vakantie op een camping de perfecte manier om deze veelzijdige campingregio in Frankrijk te verkennen. Vanaf een familiecamping met zwembad kan je het prachtige gebied aan de Atlantische kust ontdekken. Hier vind je bergen, wijngaarden, lange zandstranden, historische steden, pittoreske dorpjes en fraaie bastides. Bezoek kastelen en bossen, zoals het forêt des Landes, en proef heerlijke wijnen uit de Bordeaux. Surf bij Biarritz of verken de populaire gebieden van de Dordogne en de Périgord. Kortom, een vakantie op een camping in Aquitaine biedt voor elk wat wils.

Campings aan de Atlantische kust

Langs de Atlantische kust vind je vele grote en kleine campings aan zee en bij de mondaine badplaatsen zoals Biarritz, Arcachon en Saint-Jean-de-Luz. Beroemd is de Côte d’Argent met geweldige golven voor golfsurfers op de Atlantische Oceaan. Het zachte oceaanklimaat is goed voor 2.200 zonne-uren per jaar en is daarmee vergelijkbaar met de Middellandse Zee. In de regio vind je ook campings van Nederlandse eigenaren.

Ontdek het binnenland van de Aquitaine

Het binnenland van de Nouvelle-Aquitaine is vooral bekend door de Dordogne en Périgord. Hier zijn prachtige charmante campings aan zee te vinden, met zwembad, kindvriendelijk en kleinschalig. De Dordogne is rijk aan historie en biedt rond de 1000 prachtige kastelen en mooie middeleeuwse plaatsjes en grotten. Het departement Gironde heeft als hoofdstad de belangrijke stad Bordeaux, de op vier na grootste stad van Frankrijk. Hier groeien wereldberoemde wijndruiven op velden aan de rivier de Gironde.

Actieve vakantie in de Nouvelle-Aquitaine

De Aquitaine leent zich uitstekend voor een actieve vakantie. Je kan geweldig surfen bij Biarritz en Lacanau, maar ook kanovaren op de Dordogne, de Vézère of de Lot is goed mogelijk. Langs de Atlantische kust en door de enorme dennenbossen kan je ook heerlijke fietstochten maken of lekker door de natuur wandelen.

Genieten van gastronomie in de Aquitaine

In de Aquitaine kan je ook genieten van de heerlijke gastronomie. Dit is de regio waar de beroemde bordeauxwijnen vandaan komen zoals uit de streken Médoc, Sauternes, Grave en Saint-Emilion. Ook in het departement Dordogne worden lekkere wijnen gemaakt. En als je van een glaasje Cognac wil genieten, waar kan dat beter dan in de streek waar het gemaakt wordt?

Ontdek de departementen van Nouvelle-Aquitaine

De regio Aquitaine bestaat uit vijf departementen: de Dordogne, Gironde, Landes, Lot-et-Garonne en Pyrénées-Atlantique. Lees verder voor meer informatie over de verschillende gebieden, waaronder het Franse Baskenland en de Béarn.

Het grootste bos van Europa

Aquitaine is de regio met het grootste bos van Europa en biedt tal van natuurcampings in het achterland en langs de kust. Het gunstige klimaat heeft gezorgd voor bijzondere flora en fauna. Bij de plaats Dax vindt u bijvoorbeeld hete bronnen en modderbaden. Langs de kust liggen uitgestrekte zandstranden en mooie duinen, waaronder de hoogste duin van Europa bij Pilat genaamd ‘Dune du Pilat’. Aquitaine heeft bovendien twee natuurparken: Périgor-Limousin en Landes de Gascogne.

Ontdek de natuur in Landes, ten zuiden van Gironde

Het departement Landes beschikt over meer dan 100 km zandstrand en een enorm woud waar u heerlijk de natuur kunt verkennen tijdens uw verblijf in een vakantiehuis in Landes (Aquitaine). De hoofdstad van Landes is Mont-de-Marsan, een mooie oude stad. Het kuuroord Dax ligt ook in dit departement en bij Mimizan kunt u uitstekend surfen.

Geschiedenis Nouvelle-Aquiatine

Nouvelle-Aquitaine is een regio in het zuidwesten van Frankrijk, die werd gevormd door de samenvoeging van de voormalige regio’s Aquitanië, Limousin en Poitou-Charentes in 2016. De geschiedenis van deze regio gaat terug tot de prehistorie, en heeft een rijke en gevarieerde geschiedenis gekend.

Prehistorie

Tijdens de prehistorie werd de regio bewoond door verschillende volkeren, waaronder de Cro-Magnonmens, die bekend staat om zijn rotstekeningen in de grotten van Lascaux en Les Eyzies. In de oudheid werd het gebied bewoond door de Aquitaniërs, een Keltische stam die later werd veroverd door de Romeinen en geïntegreerd in het Romeinse Rijk.

Middeleuwen

In de middeleeuwen kwam de regio onder controle van de Visigoten, gevolgd door de Franken en later de Engelsen tijdens de Honderdjarige Oorlog. In deze periode ontstonden er belangrijke steden zoals Bordeaux, dat een belangrijke rol speelde in de wijnhandel en de slavenhandel.

Renaissance

Tijdens de Renaissance kende de regio een culturele bloei, vooral in de stad Poitiers, die bekend stond als een belangrijk centrum van de humanistische studie. In de 17e en 18e eeuw werd de regio opnieuw getroffen door oorlogen en veroveringen, waaronder de Franse Revolutie en de Napoleontische oorlogen.

19e en 20e eeuw

In de 19e en 20e eeuw werd de regio gemoderniseerd en ontwikkeld, met name door de aanleg van spoorwegen en de ontwikkeling van de industrie en de toeristische sector. Vandaag de dag is Nouvelle-Aquitaine een belangrijke regio van Frankrijk, met een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed.

Bekijk alle campings