Vakantie in de Charente

Kamperen in Charente

In het zuidwestelijke gedeelte van Frankrijk bevindt zich de regio Poitou-Charentes. In deze regio is het departement Charente te vinden. Dit departement heeft veel te bieden voor de kampeerders. Er zijn prachtige beekjes, heuvels, meren, bossen en natuurlijk mooie wijngaarden. In de zomer wordt Charente overgoten met zon en op de campings in dit gebied zijn er vaak ook zwembaden waar u een verfrissende duik kunt nemen. Wilt u een kampeervakantie waar u veel activiteiten kunt beoefenen maar waar u ook wilt genieten van de natuur? Dan is Charente de perfecte kampeerbestemming voor u!

Activiteiten in Charente

In Charente kunt u veel verschillende activiteiten beoefenen. Een van die activiteiten heet “Feelnature”. Dit is een park waar je veel verschillende activiteiten kunt beoefenen zoals klimmen door de bomen en kajakken in de nabijgelegen rivier. Dit is voor de kinderen een ontzettend leuke dag uit in Charente. Het plaatsje lessac zijn is er een avontuurlijk spektakel te beleven. Hier kunt u kennismaken met de prachtige wereld van de roofvogels. Meer informatie over deze activiteit kunt u hier vinden. Wandelen is in Frankrijk een van de meest beoefende activiteiten. Dit kunt u dan ook zeker doen in dit departement. Omdat Charente rijk is aan veel historische steden kunt u, als u fan bent van lange etappes lopen, van stad naar stad wandelen. Tijdens het wandelen zou u af en toe een tussenstop kunnen maken bij een van de kastelen die langs deze routes gelegen zijn. Een geliefde activiteit in dit departement.

Bezienswaardigheden en cultuur

In Charente zijn er mooie plekken om te bezoeken. Château de La Rochefoucauld is een van die bezienswaardigheden. Dit is een kasteel van ongeveer 1000 jaar oud. In dit kasteel zijn zeven eeuwen architectuur te vinden en is een historisch hoogstandje. De hoofdstad van het departement is Angoulême. Deze stad is rijk aan prachtige kunst en geschiedenis.  Angoulême is voorzien van prachtige architectuur die geïnspireerd is op de romaanse Poitou stijl. Verder is het voor de liefhebbers van drank een ontzettend leuke trip om de cognacstreek te bezoeken in Charente. De drank cognac is vernoemd naar een gemeente in Frankrijk genaamd Cognac. Deze gemeente ligt dus in dit departement. Zeker een aanrader in Charente. Dit departement is kortom een prachtig architectuur en historie rijke plek in de regio Poitou-Charentes en is zeker de moeite waard om te bezoeken!