Kamperen in de Corrèze

Vakantie in de Corrèze

De Corrèze is een departement in de provincie Limousin en is vernoemd naar de rivier de Corrèze. Limousin is een provincie gelegen tussen de Dordogne en de Auvergne in, in het zuiden van Frankrijk. Op vakantie in de Corrèze ben je verzekerd van kamperen in een rustige en natuurlijke omgeving. Dit gebied is niet zo in trek bij toeristen en daarom een goede uitvalsbasis voor gezinnen die op zoek zijn naar rust en natuur. Er zijn een aantal mooie campings te vinden in deze regio, zoals natuurcampings, kleine campings, kindvriendelijke campings en charmecampings. Boek een camping van jouw voorkeur in de prachtige avontuurlijke Corrèze.

Kamperen in de Corrèze

Een aantal campings liggen in de buurt van mooie natuurparken zoals, Parc Naturel Régional de Millevaches en Limousin. Een prachtig natuurpark wat zeker een bezoekje waard is als je in de Corrèze op vakantie bent. Dit park is eigenlijk meer een dierentuin, er lopen heel veel verschillende ‘wilde’ dieren rond, zoals vossen, herten en andere bosdieren. Als bezoeker kan je deze dieren van een afstandje bekijken, fantastisch voor de kinderen die zich hier zeker zullen vermaken. Naast het bekijken van de dieren kan je hier ook heerlijk wandelen en fietsen in het bos. En als je een dag genoten hebt van alles in dit prachtige natuurpark kan je er ook een hapje eten. Op het park staat een leuk restaurant waar je na een lange dag actief bezig zijn lekker kan dineren.

Bezienswaardigheden in de Corrèze

In de Corrèze kan je genieten van de prachtige natuur en van wat de mooie omgeving je te bieden heeft. Maar er zijn ook een aantal leuke steden die je zeker gezien moet hebben, zoals Cologne La Rouge, een klein stadje gebouwd in rode bakstenen. Heel leuk om een middag rond te lopen en de stad te verkennen. De steden Meymac en Pompadour zijn ook absolute aanraders. Beide steden zijn in het bezit van prachtige oude gebouwen, zoals kerken en kastelen. De hoofdstad van de Corrèze, Tulle, is ook een bezoekje waard. De oude stadsgedeelten, nauwe steegjes en smalle trappen zijn kenmerkend voor deze mooie stad. Er staat een oude kathedraal midden in het centrum, genaamd Maison de Loyac. Het mooiste aan deze kathedraal is de 75 meter hoge klokkentoren, deze steekt overal bovenuit en is de eyecatcher van de stad.

Boek een camping in de Corrèze en geniet van van de rust, natuur en het avontuur wat je in dit departement van Frankrijk kunt beleven.