Kamperen in Creuse

Kamperen in de natuur van Creuse

Creuse is een departement in een hele groene provincie in Frankrijk, namelijk de Limousin. Deze streek staat bekend om de prachtige natuur, meren en bossen. Kamperen in de Creuse is absoluut genieten van de rust en natuur om je heen. Er zijn een paar campings gevestigd in dit gebied en deze zijn allemaal gelegen dichtbij het natuurpark Millevaches. In dit park ligt het grootste meer van de Limousin, een heerlijke plek om mooie wandelingen te maken of met de kano het meer op te gaan. Naast natuurpark Millevaches zijn er nog een aantal natuurparken in de Limousin, prima te bereiken met de auto vanaf iedere camping. De campings in deze streek hebben zich allemaal aangepast aan de mooie natuur, en zijn dan ook vrijwel allemaal natuurcampings. Maar ook met kinderen kan je terecht in Creuse, er is een mooie familiecamping gelegen aan rivier de Gône. Ga op avontuur met de kinderen in dit prachtige gebied.

Op avontuur in Creuse

Op de camping in Creuse is ook genoeg te beleven. Campings in dit departement organiseren regelmatig excursies en er is op de campings zelf genoeg te doen. Zo is er vaak een zwembad aanwezig op het terrein, of ligt de camping aan een rivier. De meeste campings verhuren fietsen of mountainbikes. Ga er lekker op uit met de fiets en maak een mooie tocht in de natuur. Er zijn vaak wandelroutes uitgezet, vraag een wandelroutekaart bij de receptie van de camping en maak een wandeling met elkaar.

Bezienswaardigheden in Creuse

Deze streek heeft ook prachtige bezienswaardigheden die je gezien moet hebben als je hier op vakantie bent. Een van die bezienswaardigheden is het kasteel van La Crozant. Dit kasteel ligt aan de rivier de Creuse die daar samenloopt met rivier de Sédelle. In deze schilderachtige omgeving ligt het kasteel op een rotsuitloper. Het is nu een ruïne waarvan alleen nog een paar torens en een poort overgebleven is, maar het is prachtig om te zien. Daarnaast zijn er nog een aantal mooie dorpjes die leuk zijn om te bezoeken, zoals Moutier-d’Ahun, Aubusson en Masgot.