Populaire thema's in de Dordogne

Vakantie in de Dordogne

Vakantie op een camping in de Dordogne aan een rivier of bij een Nederlandse eigenaar? Vier uw vakantie op een leuke kleine camping in de Dordogne met zwembad aan de rivier of lekker rustig gelegen in het groene landschap van de Dordogne. De Dordogne valt grotendeels samen met de oude provincie Périgord. De Dordogne heeft een rijke historie met prachtige kastelen en middeleeuwse dorpjes en grotten. In de Dordogne liggen grote en kleine campings van Nederlandse eigenaren of de grote aanbieders. Kamperen in de Dordogne is erg populair bij Nederlanders vanwege het warme weer en uitstekende gastronomie. Vanaf uw camping in de Dordogne kunt u genieten van het geweldige culturele erfgoed, de stad Périgueux en heerlijke wijnen. Voor de sportieve vakantiegangers heeft de Dordogne eveneens veel te bieden. U kunt vanaf de camping in Dordogne heerlijk fietsen, wandelen en kanoën op de rivieren Dordogne, Vèzére en Dronne.

Volop bezienswaardigheden

Er zijn een hoop leuke dingen die je kan ondernemen als je in de Dordogne op vakantie bent. Zo zijn er door de streek verspreid zo’n 25 grotten te vinden, deze zijn allemaal toegankelijk voor toeristen. De moeite waard om te bezoeken, er zijn namelijk beschilderingen te bekijken van honderden jaren oud. De Dordogne heeft vele mooie bezienswaardigheden. Zo zijn er ook vele kastelen die je kunt bezoeken. Maar als één dagje in de kasteeltuin niet genoeg is, zijn er verschillende kasteelcampings waar je terecht kunt voor een bijzondere vakantie op het terrein bij een kasteel. Een hele leuke ervaring voor de kinderen, maar ook voor echtparen die een rustige vakantie kunnen waarderen.

De leukste activiteiten

Ook de sportieveling kan z’n hart ophalen in deze streek. De natuurgebieden in de Dordogne lenen zich voor mooie wandelingen en fietstochten. Kano-tochten of een paardenrit zijn ook erg leuke activiteiten om te ondernemen met het gezin. Meestal worden dit soort activiteiten ook vanuit een camping georganiseerd. De meeste campings hebben een of meerdere zwembaden op het terrein, de waterratten kunnen zich ook prima vermaken. Naast chloorwater is er in de natuur ook genoeg gelegenheid om te zwemmen, zoals in de rivier de Dordogne. In het zomerseizoen worden er tientallen festivals georganiseerd in de Dordogne. Er is voor ieder wat wils, bijvoorbeeld klassiek, pop en jazz. Het is zeker handig om van tevoren even te kijken wat er op de planning staat als je een muziekliefhebber bent.

Heerlijk eten en drinken

Zoals in vele gebieden in Frankrijk kan je ook in de Dordogne heerlijk eten. Dit gebied heeft zo z’n eigen bijzondere streekproducten. Afhankelijk van het seizoen, zijn er in verschillende steden marktjes die je kunt bezoeken.