Algemene gegevens

Staanplaatsen: 97
Huuraccommodaties: 16
Kampeerterrein: 20 ha
Hoogte: 110 m

Camping Lestaubière

Camping Lestaubière in Douville is een ruim opgezette camping met zwembad, gelegen in de Dordogne, regio Aquitaine. Op de camping kunnen jong en oud zich ontspannen en genieten van natuur, rust én van de mooie omgeving in de Franse Dordogne. De camping biedt zeer ruime kampeerplaatsen (160m²), moderne mobile homes en 12 compleet ingerichte safari- lodge tenten en moderne sanitair. Camping Lestaubière beschikt over een prachtig terras met uitzicht op het zwembad met kinderbad, de speeltuin en het meer met het strandje. In het hoogseizoen is er een uitgebreid animatieprogramma voor kinderen en volwassenen, verzorgd door ons Lestaubière-team, bestaande uit Nederlandse studenten. Animatie door het Lestaubière-team is gericht op activiteiten in het hoogseizoen. Zo worden er iedere ochtend met de jongste kinderen spelletjes gedaan, wordt er geknutseld en is er een sportieve activiteit. Een wekelijks terugkerende activiteit is de kinder-en jongerendisco (dansen, spelletjes). Voor de oudere jeugd is er een verzamelplaats waar ze ’s avonds ongestoord bij elkaar kunnen zijn. Daar kan ook (onder begeleiding) een kampvuur worden gemaakt.

Charme camping in de Dordogne

Camping Lestaubière ligt tussen de historische steden Bergerac en Perigueux (hoofdstad van de Dordogne). Vlakbij zijn er een wijnkasteel, grotten, kastelen en de rivier de Dordogne en voor de inwendige mens de bekende hypermarchés op korte afstand. De Périgord is onderdeel van het departement Dordogne en staat bekend om zijn kastelen, grotten, oude steden, wijnen, rivieren en markten. De toeristische centra Le Bugue en Lalinde (30min), Beynac en Sarlat liggen oostelijk, terwijl de steden Bergerac en Périgueux (met de hypermarchés en oude binnensteden) binnen 20 minuten bereikbaar zijn. Aanraders zijn de vele grotten, een boot/kanotocht op de rivier de Dordogne of de Vézère, of een bezoek aan de ochtendmarkten van Issigeac, Lalinde, Vergt,le Bugue of die van Bergerac/Périgueux.

De vele restaurants van eenvoudig tot haute cuisine bieden u alle gelegenheid om van de lokale én andere Franse specialiteiten te genieten. Voor de wijnliefhebbers is een proeverij bij een van de 80 wijnchateaux een must. Er zijn enkele wandeltochten in de buurt van camping Lestaubière uitgezet en voor de sportieve fietser liggen er uitdagende routes in het mooie glooiende landschap. Een meer voor zwem- en kanoplezier, Lac de Neufont, vindt u op korte afstand in Vergt.

Camping Lestaubière

Frankrijk Aquitaine Dordogne Douville

Pont St Mamet, 24140 Douville

+33 (0)5 53 82 98 15
Duits, Engels, Frans, Nederlands
15 april - 30 september

Een review achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.