Vakantie in de Périgord

Vakantie in de Périgord

De Périgord is beroemd om zijn historische en natuurlijke erfgoed, de kastelen, tradities en gastronomie. Breng een bezoekje aan de prehistorische grotten zoals die van Font-de Gaume en Combarelles waar de Cro-Magnon Mens werd ontdekt.

Kamperen op een camping in de Périgord

Vakantie op een camping in de Périgord is de ideale manier om dit prachtige gebied te ontdekken. De Périgord is beroemd om zijn historische en natuurlijke erfgoed, de kastelen, tradities en gastronomie. Breng een bezoekje aan de prehistorische grotten zoals die van Font-de Gaume en Combarelles waar de Cro-Magnon Mens werd ontdekt. Deze grotten liggen genesteld in de vallei van Vézère en vlakbij het Musée national de Préhistoire. Ga ook op ontdekking naar de kastelen van de Périgord: het château de Bourdeilles, het château fort de Laxion en het château de Hautefort zijn verrassend door hun indrukwekkende bouwstijl en geschiedenis! Ontdek ook Brantôme en het holbewonerstraject van de abdij, het musée Fernand Desmoulin en zijn collecties van prehistorische kunst, de straatjes met monumenten uit de Middeleeuwen.

Toerisme Périgord

De Périgord is een landstreek in Frankrijk, evenals de hoofdstad Périgueux vernoemd naar de Gallische volkstam de Petrocorii. Tot de Franse Revolutie was het een graafschap binnen de toenmalige provincie Guyenne-Gascogne. Bij de bestuurlijke herindeling na de Revolutie werd het een departement en veranderde de naam conform de regel in die van de voornaamste rivier die door de streek loopt: de Dordogne. Het departement Dordogne behoort tot de regio Aquitanië. Périgord staat van oudsher bekend als belangrijkste vindplaats van truffels in Frankrijk en om de ganzenteelt. Périgord bestaat uit vier gebieden: Périgord Blanc, Périgord Noir, Périgord Pourpre, en Périgord Vert. (bron: Wikipedia)

Wandelen in de Périgord

Voor sport en recreatie vindt u verschillende activiteiten rondom de familiecampings in de Périgord. Ga bijvoorbeeld rail-biken in Cognac sur l’Isle en fiets door de landschappen van de Périgord. In de bossen kunt u erop uit via de ‘Voie Verte’, een aangegeven en veilig parcours in de bossen. In de zomervakantie kunt u in de meren zwemmen en gaan watersporten.

Eten en drinken Périgord

De Périgord staat bekend voor zijn verschillende typische producten en culinaire specialiteiten en wij nodigen u uit deze te ontdekken. Het écomusée de la Truffe in Sorges legt alles uit over deze zwarte diamant en biedt truffels en andere producten in het winkeltje van het museum. Het ‘Maison du Foie Gras’ in Thiviers laat het vak van ganzenlever maken zien, met een scenografie over ganzen en eenden, het maken van de producten, recepten en allerlei lokaal gemaakte producten. Breng ook een bezoekje aan de slakkenkwekerij van Vaunac, om te ontdekken hoe slakken worden gekweekt en gekookt.

Meer informatie Périgord