Vakantie in de Gironde

Kamperen op een camping in de Gironde

De Gironde staat bekend als het grootste departement in Frankrijk, gelegen in de regio Aquitaine. In deze regio bevinden zich een breed scala aan campings, zoals natuur campings, familie campings, charme campings en kleine campings. Veel van deze campings beschikken over een zwembad of liggen aan zee, om lekker af te koelen op warme zomerdagen. Kamperen op een camping in de Gironde is de ideale manier om zandstranden, top wijnen en de historische steden, zoals Bordeaux te verkennen. Ontdek vanaf een camping in de Gironde een van Frankrijks beste wijnstreken en natuurlijk de Atlantische kust en prachtige natuur.

Wijnproeven in Bordeaux

Bordeaux is de hoofdstad van de Gironde en staat natuurlijk bekend om de heerlijke wijnen. Als je op een camping staat in de buurt van Bordeaux moet je zeker even een kijkje gaan nemen in deze prachtige stad. Naast dat de stad zelf erg mooi is, is de omliggende omgeving ook fantastisch. Bordeaux heeft namelijk zo’n 117000 hectare aan wijngaarden. Hier worden alle topwijnen uit de omgeving geproduceerd. Heel veel wijndomeinen zijn open voor publiek, leuk om een wijntje te proeven of deze omgeving te verkennen. De stad Saint-Émilion is ook erg leuk om te bezoeken. Saint-Émilion ligt in het noorden van Bordeaux en is een heel sfeervol plaatsje. Wederom bekend om de heerlijke wijnen. Het ligt op een rotspunt en trekt vooral liefhebbers van mooie gebouwen, als je van mooie uitzichten houdt is dit een prachtige plek om daarvan te kunnen genieten. In Saint-Émilion staat een burcht uit de 13e eeuw, ook vanaf deze burcht heb je prachtig uitzicht over de stad.

Dune du Pilat, hoogste duin van Europa

Sta je op de camping in de buurt van Arcachon, bezoek dan de duin van Pilat. Deze duin wordt omschreven als gigantisch, spectaculair en apart.  De duin is de hoogste van Europa, en toegankelijk voor publiek. Dit is een van de meest bezochte toeristische attracties in Zuid-West Frankrijk. De duin is maar liefst 107 meter hoog, 500 meter breed en 3 kilometer lang. Vandaag de dag kan iedereen de duin bezoeken, een leuk uitje voor het hele gezin! In de buurt van deze bezienswaardigheid liggen een aantal familiecampings en natuurcampings.

Waarom naar de Gironde?

Ga op vakantie naar de Gironde als je houdt van lekker eten, goede wijn en uitstapjes maken. Er is genoeg te doen in deze regio, geniet van alle aspecten die de Gironde te bieden heeft.