Vakantie in Limousin

De regio Limousin is een prachtige groene regio in het zuiden van Frankrijk. Kamperen in de Limousin is ideaal voor natuurliefhebbers en mensen die van wandelen en fietsen houden. Deze regio bestaat uit drie departementen, namelijk Creuse, Corrèze en Haute-Vienne. Deze drie departementen maken deel uit van het Centraal Massief in Frankrijk. De sportieve kampeerder kan in de Limousin z’n hart ophalen en genieten van alles wat deze regio te bieden heeft.

Bestemmingen in de Limousin

Corrèze

Culturele uitstapjes, middeleeuwse dorpen en uitgestrekte bossen

Creuse

Historische bezienswaardigheden, culinaire specialiteiten en prachtige landschappen

Haute-Vienne

Prachtige meren, groene heuvels en de Franse keuken

Vakantie in de Limousin

Kamperen in de Limousin

Kamperen op een camping in de Limousin is een leuke manier om deze groene streek van Frankrijk te ontdekken. De regioLimousin is een groene regio waarvan twee van de drie departementen, Corrèze en Creuze, deel uit maken van het Centraal Massief van Frankrijk. De Limousin leent zich uitstekend voor een sportieve campingvakantie en heeft een bijzondere aantrekkingskracht op natuurliefhebbers. In de Limousin kunt u uiteenlopende kleine en rustige campings aan het water boeken, gezien het grote aantal meren en rivieren die in deze streek te vinden zijn. Voor de sportieve vakantieganger zijn er een tal van keuzes in de omgeving van uw familiecamping met zwembad in de Limousin. Golfliefhebbers komen hier goed aan hun trekken gezien de vele 9 en 18 holes banen die deze regio kent. Ook zijn er talrijke fiets- en wandelpaden te vinden in dit gebied, ook vissen en paardrijden behoren tot de mogelijkheden. Voor de cultuurliefhebber zijn er vele prachtige pittoreske dorpjes te bezoeken zoals Collonges-La-Rouge, Mortemart, Treignac, Ségur-le-Chateau, St. Robert, Turenne, Curemonte en Collonges-La-Rouge. Collonges-La-Rouge bijvoorbeeld is één van de mooiste dorpjes van Frankrijk, en wordt ook wel de ‘Robijn van Frankrijk’ genoemd. Ook in Limoges zijn vele bezienswaardigheden voor de cultuur- en geschiedenis liefhebber. U kunt hier tevens het bekende witte porselein kopen waar de stad bekend om staat.

Het groene Limousin landschap

Tijdens uw verblijf op een charmecamping kunt u goed de authenticiteit van de Limousin ontdekken. De glooiende, groene landschappen zijn doordrongen van geschiedenis, cultuur en goed voor tal van activiteiten. Concerten, beurzen, festivals,wandelen en sportieve evenementen, rommelmarkten, dorpsfeesten, ambachtenmarkten er is elk seizoen veel te doen in de Limousin. Vanaf uw natuurcamping in de Limousin kunt u de vele trekpleisters van deze regio bezoeken zoals het meer van Vassivière, de talrijke rivieren zoals de rivier de Dordogne, de Vienne en de Gartempe, het regionale natuurpark Périgord-Limousin met schitterende flora en fauna en het plateau van Millevaches waar vele riviertjes hun oorsprong vinden.

Ontdek de Limousin kampeerterreinen

Departement Haute-Vienne is het departement waar de hoofdstad van de Limousin, Limoge ligt. Hier liggen veel uitgestrekte landbouwgebieden. In het departement liggen pittoreskedorpjes en burchten waarbij u in de buurt rustig gelegen campings kunt reserveren. De Richard Leeuwenhart-route ligt in dit departement, de Richard Leeuwenhart-route is een prachtige route waaraan een reeks goed bewaarde kastelen liggen. Het departement Creuse is onderdeel van het Frans Centraal Massief en het hoogste punt reikt hier tot 930 meter. Hier ligt ook het meer van Vassières. Het departement Corrèze is een heuvelachtig gebied, hier vindt u het Plateau deMillevaches en bij het plaatsje la Fage vindt u mooie grotten.

Vakantie in de Dordogne Vallei

Van Bort-les-Orgues tot Beaulieu bepaalt deze mythische, onstuimige, krachtige en visrijke rivier de dromen en verwachtingen van haar oeverbewoners. De steden in het dal van de Dordognevallei weerspiegelen haar geschiedenis. Kom naar de oude aakhaven Argentat, waar de boletshuizen bedekt met platte stenen zich in het diepblauwe water spiegelen. Beaulieu-sur-Dordogne, waarvan u de bijnaam ‘de riviera van de Limousin’ zeker niet overdreven zult vinden. Wandel door de Steegjes met karakteristieke huizen waar bananen -en palmbomen in de tuinen groeien. Bezoek het Château de Val, dat op een rotsachtig eilandje ligt en waarvan de ronde torens boven het water uitsteken.

Fascinerende keuken van de Limousin

Laat u tijdens uw kampeervakantie bij een Nederlandse eigenaar versassen door de fascinerende keuken vol wonderbaarlijke recepten die als geen ander de meest begerige fijnproever weet te verrassen. De Limousin is een land van delicatessen: het vlees en de appels uit de Limousin zijn bekend om hun kwaliteit en smaak. Proef ook de noten en kastanjes, de aardbeien van Beaulieu, en de pannenkoeken en truffels.

Populaire stadjes

Meer weten?