Vakantie in de Lot-et-Garonne

Kamperen op een camping in de Lot-et-Garonne

Vakantie op een camping Lot-et-Garonne is ideaal om het veelal in heuvelachtige landschap en de kleine dorpjes aan een rivier te ontdekken. In de Lot-et-Garonne heerst een boerenleven dat de streek ideaal maakt voor een rustige vakantie op een kleine camping aan een rivier of met zwembad. De Lot-et-Garonne in de Aquitaine ligt in het hart van Zuidwest-Frankrijk  tussen Bordeaux en Toulouse, de Périgord en Gasgogne in. De Lot-et-Garonne wordt gedomineerd door de rivieren de Garonne en de Lot. U vindt hier prachtige landschappen en natuur, prestigieuze bezienswaardigheden, typische middeleeuwse dorpjes en bastides.

Wandelen in de Lot-et-Garonne

Voor hen die van een actieve natuurvakantie houden zijn in de Lot-et-Garonne aan het goede adres. Nooit ver weg van de camping liggen kilometers wandel- en fietsroutes. De rivierdalen, zoals van de Lémance en de Lède, lenen zich goed voor eenvoudige fietstochten. Op de rivieren kunt u kanoën en voor de cultuurliefhebbers zijn er prachtige kastelen en historische dorpjes.

Streekproducten van de Lot-et-Garonne

Het landschap bestaat uit (kunstmatige) bossen, rivierdalen, landbouwgrond, waarop groente en fruit worden verbouwd, aangevuld met zonnebloemen, wijngaarden en weilanden met schapen, geiten en koeien. Een opvallende verschijning zijn de blonde koeien van het ras Blonde d’Aquitaine, vernoemd naar de regio. De Lot-et-Garonne is bekend om zijn streekproducten, zoals wijn, kazen, worst, foie gras, honing, pruimen, meloen, abrikozen en verse vis uit de rivieren, die op de lokale markten worden verkocht. Het meeste bekende product zijn de wijnen zoals Buzet, Côtes de Duras en Côte du Marmandias. De dorpjes zijn over het algemeen rustig en worden niet platgelopen door het massatoerisme. Een leuke manier om kennis te maken met de bevolking, lokale producten en gerechten zijn de avondfeesten en markten, in de zomermaanden juli en augustus, die de meeste dorpjes organiseren. Het oude Agen aan de Garonne is toeristisch gezien de enige stad van formaat.

Meer informatie Lot-et-Garonne