Vakantie in de Pyrénées-Atlantiques

Kamperen aan de kust

Het departement Pyrénées-Atlantiques ligt tegen de grens van Spanje en de Atlantische Oceaan aan. In het meest zuid/westelijke gebied van Frankrijk kunt u kamperen aan de kust maar ook in de natuur van het binnenland. Rondom de campings in dit gebied is er genoeg te vinden. Van prachtige stranden tot hoge bergen. Verder zijn er in Pyrénées-Atlantiques veel familiecampings te vinden en zijn er campings aan het strand.

Architectuur en historie in Pyrénées-Atlantiques

De omgeving wordt overspoeld met verschillende bezienswaardigheden en dorpjes waar u kunt genieten van prachtige architectuur of de historie van Pyrénées-Atlantiques. In Pyrénées-Atlantiques is het Baskenland te vinden. Hier wonen ongeveer 3 miljoen Basken waarvan ongeveer één op de vier Baskisch spreken. Ainhoa is een typisch voorbeeld van dorp in Baskenland en is daardoor heel interessant om te bezoeken. In de hoofdstad van het departement Pyrénées-Atlantiques, Pau, is er veel architectuur te vinden. U kunt een kijkje nemen in het adembenemende Kasteel van Pau, waar de Franse Koning Hendrik IV geboren is. Of u kunt kiezen voor een wandeling over de boulevard.

Kustlijnen en bergtoppen in Pyrénées-Atlantiques

De lange stranden zijn populair bij surfers. De golven zijn dan ook zeker een aanrader in dit gebied. Er zijn campings die gevestigd zijn aan de kustlijn, vaak zijn deze op loopafstand van het strand en hier zijn ook surfscholen waar u deze sport kunt leren of beoefenen. Houd u van sportief zijn, maar liever niet in het water? Wees dan niet getreurd want dankzij het prachtige gebergte dat er te vinden is kunt u mooie wandelingen maken. De wandelingen variëren en zijn door het hele gebied te vinden. Voor een wandelroute langs een azuurblauwe kustlijn kunt u denken aan Sentier du Littoral (of de sentiers des douaniers). Deze wandelroute is ongeveer 200 kilometer lang en brengt u langs de allermooiste plekjes. De looproute is opgesplitst in meerdere etappes van ongeveer 20 kilometer per etappe. Verder is er ook een prachtig park genaamd Nationaal Park Pyrénées. Er zijn verschillende manieren om het park te verkennen. Dit kan doormiddel van een fiets, een boot of lopend. Op deze manier kan er kennis worden gemaakt met de lokale natuur.