Vakantie in Vienne

Kamperen in Vienne

In het zuidelijke gedeelte van Frankrijk ligt de regio Poitou-Charentes. In deze regio, die rijk is aan natuur en bezienswaardigheden, ligt het departement Vienne. Dit is een departement gevuld met prachtige landschappen, cultuur en historie. In Vienne zijn veel familiecampings. Vaak zijn de campings voorzien van een zwembad. Dit maakt het een ideaal departement om met de familie op vakantie te gaan. Vienne is overgoten met bezienswaardigheden voor het hele gezin en er zijn ontzettend veel leuke activiteiten te beoefenen in dit veelzijdige departement.

Kastelen en parken in Vienne

In Vienne zijn er veel prachtige kastelen, kerken en abdijen. Een van die kastelen heet “Chateau de Toffou”. Dit is een kasteel met een grote historie. Bezoek dit kasteel en ervaar het sprookjesachtige gevoel. U kunt er ook voor kiezen om naar het attractiepark Futuroscope te gaan. Dit is een futuristisch park waar het voelt alsof je de toekomst betreedt. Verder zijn er door heel het park thema’s gesteld en kun je bijvoorbeeld de film Ice Age als thema terugvinden. Zogezegd een attractiepark voor jong en oud! Bezoek het attractiepark en de kastelen vanaf een camping gelegen in Vienne.

Actief zijn in Vienne

In dit gebied zijn prachtige wandelroutes uitgezet, ideaal voor de kampeerder die van wandelen houdt. U kunt ervoor kiezen om door de regio waar het departement Vienne gelegen is, Poitou-Charentes flink te gaan wandelen. In dit departement zijn er in totaal 4000 kilometer aan wandelroutes. De opties zijn oneindig dankzij de prachtige natuur in Vienne. In dit gedeelte van het land is het klimaat erg fijn. Niet te koud maar ook niet ontzettend heet. Dit is te danken aan het zeeklimaat. Fietsen is een geliefde activiteit in dit departement. Dankzij het ruige landschap is het een fijn departement om met de fiets te verkennen. Mountainbiken is een leuk alternatief als u houdt van een ruige rit. Voor de liefhebbers zijn er ook natuurparken. Domaine de Dienné is een van die parken waar u met eventueel uw gezin heerlijk kunt tokkelen, klimmen en wandelen. Fun Forest is een ander park waar je tussen de bomen kunt slingeren en overal kunt klimmen. Een super spannende en actieve belevenis. In Vienne is genoeg te doen!