Vakantie in de Ariège

Bergen, rivieren, grotten en meren

Het departement Ariège, gelegen in Midi-Pyrénées is een departement vol met prachtige natuur. Ongeveer 300 kilometer aan rivieren, meren en vele wandelroutes, in dit departement komt dit alles samen. Het departement zelf is redelijk onbekend maar daar mag naar onze mening verandering in komen. Ariège heeft alles wat een fanatieke kampeerder nodig heeft. Op een familiecamping met een heerlijk zwembad komt u met uw gezin helemaal tot rust. Of kies voor een natuurcamping omringt door de heerlijke Zuid-Franse natuur. Dit alles is mogelijk in het mooie Ariège.

Wandelen, raften en kanoën

In Ariège zijn er genoeg activiteiten te beoefenen. Neem bijvoorbeeld uw stevige wandelschoenen mee en loop kilometers door de ongerepte natuur van Ariège. Wandelen is een van de nummer één favorieten bezigheden in Frankrijk en wij geven de kampeerders zeker geen ongelijk. De wandelingen in dit gebied zijn erg gevarieerd door het bergachtige gebied wat te vinden is in Midi-Pyrénées. In de bergen zijn er prachtige wandelroutes en zo komt u op een sportieve manier op de mooiste plekjes in Ariège. De beken die langs de natuur van Ariège lopen maken het mogelijk dat u er veel sportieve activiteiten als klimmen, raften, afdalen in grotten of kajakken. Als u op zoek bent naar een wintersportvakantie is de Ariège ook zeker een optie. Omdat de Ariège veel gebergtes kent is het een ideaal wintersportgebied waar niet iedereen van af weet. De skimogelijkheden in dit gebied zijn van beginners tot gevorderden zodat iedereen terecht kan in dit gebied voor een onvergetelijke skivakantie.

Bezienswaardigheden en oude stadjes

Bent u meer van de bezienswaardigheden bekijken? Dan is Ariège ook een geschikte plek voor u. Bezoek bijvoorbeeld het prachtige kasteel in departementshoofd stad Foix. Dit kasteel is gebouwd met de architectuur geïnspireerd op de middeleeuwen. Het kasteel staat op een rots en u moet een klimtocht maken om bij het gebouw te komen. Het kasteel is gebouwd op de overblijfselen van een oud fort uit de zevende eeuw. Dit creëert een heel bijzonder kasteel wat zeker het bekijken waard is. Bezoek dit prachtige kasteel vanaf een familiecamping gelegen in dit gebied. Wanneer u zich in Ariège bevindt breng dan ook een bezoek aan Cathédrale Saint Lizier. Dit is een kathedraal gelegen tussen de natuur van dit departement en kent een lange geschiedenis. Bezoek deze kathedraal zeker als u nieuwsgierig bent naar de historie van Frankrijk. Al met al is Ariège een heerlijk departement voor de liefhebbers van natuur, cultuur en van Frankrijk.

Prachtige natuur en cultureel erfgoed

Geniet tijdens het kamperen in de Ariège van de prachtige natuur en cultureel erfgoed, de beroemde grotten van Niaux en Le Mas d’Azil, wandelingen in de bergen van de Franse Pyreneeën, prachtige bossen, middeleeuwse kastelen, dorpen en kunst. Kamperen in de Ariège is ideaal voor de buitenmens vanwege alle buitenactiviteiten, zoals zoals wandeltochten, paardrijden, mountainbiken, skiën, vissen en wildwatersport.