Kamperen in de Aude

Relaxen of actief bezig zijn in de Aude

Aude ligt in het hart van Languedoc, tussen Cabardès en de Middellandse zee in. Het gebied kent veel cultureel erfgoed, maar ook prachtige landschappen waar u goed kunt wandelen. Ga bijvoorbeeld naar Regionaal Natuurpark la Narbonnaise en Méditerranée, waar u kunt genieten van ongerepte natuur. Dit natuurpark is maar liefst 80.000 hectares groot en kent vele diverse landschappen; van lagunes en zandstranden bij de middellandse zee, tot de wijngaarden en struikgewassen van Corbières. Het natuurpark heeft ook vele badplaatsen, waar u heerlijk kunt ontspannen, maar ook kunt genieten van de vele watersporten. Tevens kunt u in heel Aude ook uitstekend fietsen, mountainbiken en paardrijden. Aude is dus een ideale kampeerbestemming voor zowel de sportieve kampeerder als de relaxte kampeerder.

Ontdek de geschiedenis van de Aude

De Aude wordt ook wel het katharenland genoemd. De katharen waren een religieuze beweging in de twaalfde en dertiende eeuw, die zich wel lieten inspireren door het leven van Jezus Christus, maar ervan overtuigd waren dat Satan de almachtige op aarde was. De katharen werden door de katholieken gezien als ketters en moesten dan ook keihard bestreden worden. De inquisitie heeft de katharen net zolang achtervolgd tot er geen enkele aanhanger meer was van het kathaarse geloof.
De Romeinse tijd en de Middeleeuwen zijn beiden belangrijke periodes geweest in de geschiedenis van Aude. U vindt in dit departement dan ook nog veel prachtige kastelen en abdijen die u mee terugnemen in de tijd. Veel van deze kastelen en abdijen zijn geopend voor publiek en de meesten kastelen geven ook tours. Als u in Aude bent, bezoek dan zeker de stad Carcassone. Deze stad wordt gezien als middeleeuws, met zijn hoge muren, maar de stad is nog veel ouder dan dat. De stad heeft ook een kasteel dat stamt uit de twaalfde eeuw, waar hele uitgebreide tours worden gegeven die u veel vertellen over de geschiedenis van de stad. De tour wordt het gehele jaar door gegeven en een kaartje kost €8,50 per persoon.

Een andere stad die zeker een bezoek waard is als u in de Aude bent, is Narbonne. Narbonne was vroeger de hoofdstad van de Romeinse provincie Romania, lag op een kruispunt van zee- en landroutes en kende een periode van intense welvaart. In de stad vindt u de prachtige kathedraal Saint-Just-et-Saint-Pasteu, gebouwd in de dertiende eeuw, maar ook nog vele andere mooie bezienswaardigheden. Aan het kustgebied van Narbonne vindt u zandstrand. Hier kunt u, na een dagje door de stad gewandeld te hebben, heerlijk ontspannen en genieten van een wijntje!

De Aude is een prachtig gebied waar zowel de liefhebber van natuur als de liefhebber van cultuur en geschiedenis hun hart kunnen ophalen. Op onze website vindt u vele campings die zowel aan de kust, als meer landinwaarts liggen. Midden in de natuur of dichtbij de steden. Voor iedere kampeerder zit er dus wel een geschikte camping bij.