Vakantie in de Aveyron

Kamperen op een camping in Aveyron

De Aveyron is het hart van de regio Midi-Pyrénées. Het bekende natuurpark ‘Grand Causses’ bedekt zo’n één-derde van dit departement en trekt daardoor heel veel natuurliefhebbers. In dit gebied bevinden zich dan ook veel natuurcampings waar de natuurliefhebbers terecht kunnen. Naast natuurcampings zijn er natuurlijk ook familiecampings, kleine campings en campings met Nederlandse eigenaren. De Aveyron heeft vakantiegangers heel veel te bieden, er zijn prachtige authentieke dorpjes voor de liefhebbers van oude gebouwen. En ontelbare wegen en paden om te bewandelen of een fietstocht te maken. Zelfs te paard kan je genieten van de natuur en de omgeving van Aveyron.

Ontdek de Aveyron

De Aveyron is ligt in de Midi-Pyrénées en heeft z’n naam te danken aan de gelijknamige rivier die er doorheen stroomt. Voor natuurliefhebbers is de Aveyron een ideale uitvalsbasis voor een vakantie. Ontdek ook het prachtig natuurpark ‘Grand Causses’. Dit natuurpark is absoluut een bezoek waard!

Lekker eten in Aveyron

In dit departement kan je, zoals in heel Frankrijk, natuurlijk ook heerlijk eten. Het regionale natuurpark is beroemd om de schimmelkaas die hier gemaakt wordt. deze kaas wordt gemaakt van de melk van de Lacaune schapen die grazen op het plateau van de Larzac. Als je van kaas houdt moet je deze zeker even proeven om een complete ervaring te hebben in de Aveyron. In het dorp ‘Roquefort-sur-Soulzon’ heb je de kans om deze specialiteit te proeven. Zeker een bezoekje waard!

Actief bezig zijn in Aveyron

Aveyron heeft zijn naam te danken aan de gelijknamige rivier die door dit gebied stroomt. De rivier de Aveyron is ideaal om op te varen, kanoën of andere watersporten te beoefenen. Er liggen tal van campings aan deze mooie rivier en ook vanaf de camping organiseren eigenaren vaak uitstapjes naar of op deze rivier. Vraag voor meer informatie over rivier de Aveyron en alle watersporten na op de camping wat de mogelijkheden zijn. In deze streek worden ook vaak tochten door de natuur en de bergen georganiseerd door verschillende kleine bedrijfjes, houd je van bergtochten of wandeltochten door de natuur? Boek een gids en maak je vakantie in de Aveyron compleet.

Bezienswaardigheden Aveyron

De Aveyron ligt in de Midi-Pyreneeën is een populaire kampeerbestemming. De reden zijn het prachtige landschap, de buitenactiviteiten, streekproducten, historische dorpen en het culturele erfgoed. Ontdek het vulkanische plateau van de Aubrac, het plateau van Le Carladez, tussen de Rouergue en de Auvergne, en de Lot vallei. Aan de voet van de Causses ligt het dorp Le Vallon de Marcillac, kenmerkend voor dit gebied zijn de huizen in roze zandsteen, de fruitbomen en wijngaarden.

Ontdek het culturele erfgoed

Bent u geïnteresseerd in Romaanse kunst, bezoek dan de plaats Conques, een belangrijke etappe op de bedevaartroute naar Santiago de Compostella. Ten westen van de Aveyron liggen de Les Gorges de L’Aveyron en de vallei van de Lot. Deze streek is bekend door de bastions van de Rouergue (Najac, Villefranche-de-Rouergue, Sauveterre-de-Rouergue, Villeneuve, La Bastide l’Évêque, Rieupeyroux), en de vele kastelen. Het land van de honderd valleien Ségala en Pays du Viaur strekt zich uit van de meren van de Lévezou tot de valleien van de Aveyron en de Viaur. De Ségala wordt gedomineerd door haar parel, Sauveterre-de-Rouergue, een prachtige bastion. In het hart van de Aveyron liggen La Haute Vallée de l’Aveyron en de stad Rodez, in Rodez staat de mooiste klokkentoren van Frankrijk. Tussen de valleien van de Tarn en de Aveyron liggen zes mooie kunstmatige meren, waaronder Pareloup (1200 hectare), het Lac de Pont-de-Salars en het meer van Villefranche-de-Panat. Een populaire bestemming zijn de bossen en weilanden in de bergen van de Lévezou.

Hoogtepunten van de Aveyron

De hoogtepunten van de Aveyron zijn misschien wel Millau, de Gorges du Tarn en Le pays des Grands Causses. Stop bij het spectaculaire Viaduct van Millau en laat u verrassen door de diepe kloven van de Tarn, van La Jonte en van La Dourbie. Rondom het beroemde plateau van de Larzac, komend langs Le Rougier de-Camarès en de het Vallée du Tarn, biedt de Aveyron fantastische landschappen en uitzichten. Dit is het land van rivieren, schapen en de beroemde Roquefort kaas. De bijzondere gebieden in de Aveyron zijn een speeltuin voor de sportieve kampeerder. Klimmen, wandelen, fietsen, rafting en deltavliegen bij Millau het kan allemaal. De Aveyron is rijk aan streekproducten. Geniet tenslotte op de camping van een kaasplateau en heerlijke wijn.

Populaire bestemmingen

Nuttige linkjes: