Vakantie in de Haute-Garonne

Franse natuur en sportliefhebbers

In de regio Midi-Pyrénées ligt het departement Haute-Garonne. Dit departement is rijk aan de ongerepte Franse natuur waar veel bergen en uitgerekte landschappen te vinden zijn. Haute-Garonne is een geschikte plek voor natuur en sportliefhebbers. De vlaktes zijn oneindig en de gebergtes zijn ontzettend hoog. Bezoek een familiecamping met een zwembad in dit zonovergoten gebied. Of kies voor een kleine camping en kom volledig tot rust in de prachtige natuur.

Activiteiten in Haute-Garonne

Pak uw stevige wandelschoenen maar alvast in als u van plan bent dit departement te bezoeken! Haute-Garonne is namelijk rijk aan de mooiste wandeltochten van Frankrijk. De wandelpaden in dit gebied zijn oneindig en u kunt kiezen van een rustige wandeling tot de zwaarste hikes. Dit is het fijne aan de wandelpaden in Haute-Garonne; voor ieder wat wils!
Haute-Garonne is een waar walhalla voor de wandelliefhebbers die houden van cultuur en natuur.
Voor de sportliefhebbers op zoek naar net wat meer actie is de activiteit “canyoning” een optie. Canyoning is abseilen, zwemmen, springen in waterpoelen en van natuurlijke glijbanen
afgaan. Deze activiteit is ontzettend leuk om te beoefenen als u op zoek bent naar een sportieve dag in de natuur en is aan te raden voor jong en oud.
U kunt ook een quad huren en gaan rijden over de hellingen van Lauragais.

Bezienswaardigheden in Haute-Garonne

De hoofdstad van het departement is Toulouse. Dit is een van de grootste steden in Frankrijk te vinden. In Toulouse zijn er ontzettend veel locaties die het bezoeken waard zijn. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Basilique Saint-Sernin de Toulouse. Dit is een indrukwekkende kerk gelegen in het hartje van de stad en is een pelgrimskerk die gewijd is aan de Heilige Saturnius van Toulouse. Deze plek is voor fanatieke kunst, – cultuur en architectuurliefhebbers een plek waar flink genoten wordt. Bezoek deze plekken vanaf een camping geleden in de Haute-Garonne.
Heeft u de behoefte om te genieten van een museum met prachtige kunst? Dan is Musée des Augustins de ideale plek om te bezoeken. Er zijn kunstwerken uit veel verschillende tijdperken te bekijken in dit prachtige museum.
Kortom; in Haute-Garonne zorgen de factoren kunst, cultuur en natuur er voor een onvergetelijke kampeervakantie!