Vakantie in de Haute-Pyrénées

Rivieren, bossen en cultuur

Het departement Hautes-Pyrénées is gelegen in de regio Midi-Pyrénées ten zuiden van Frankrijk. Hautes-Pyrénées is rijk aan rivieren, beken, valleien, bergen en bossen en is voor de natuurliefhebber een prachtige locatie om te verblijven tijdens uw kampeervakantie. Naast de prachtige natuur zijn er ook steden, kerken en kastelen die zeker het bezoeken waard zijn tijdens uw verblijf in Hautes-Pyrénées. Bezoek dit departement met uw hele gezin en verblijf op een familiecamping of kies voor een natuurcamping omgeven in de heerlijke natuur van Hautes-Pyrénées.

Buitenactiviteiten en wandelen

Dit departement mag dan wel geliefd zijn onder de natuurliefhebbers. Maar de fanatieke sportliefhebbers kunnen hier ook zeker terecht. Houd u ervan om te wandelen in de Franse landschappen, dan bent u in Hautes-Pyrénées op de juiste plek. De routes variëren van een paar kilometer, tot honderden kilometers. Natuurlijk zijn de lange wandelroutes in verschillende etappes te bewandelen en dit wordt dan vanzelfsprekend aangeraden. Dus wanneer u de routes in Haute-Pyrénées wilt bewandelen moet u zeker weten uw stevige wandelschoenen inpakken!
Bent u nou niet zo van het wandelen maar wilt u wel actief bezig zijn in dit departement? Dan zijn er nog andere opties voor u aanwezig! Kies ervoor om de sport canyoning uit te gaan voeren in dit zonovergoten departement. Dit is een sportieve maar ook afkoelende activiteit die zeker het proberen waard is. Tijdens deze activiteit klimt, zwemt, springt en glijd u door de rotsen en rivieren door.

Bezienswaardigheden in Hautes-Pyrénées

De bezienswaardigheden in dit departement zijn legio en er is voor iedereen wat wils. Bezoek bijvoorbeeld de katholieke bedevaartplaats in Frankrijk genaamd Lourdes. Of bezoek het natuurverschijnsel wat tevens door Unesco werd opgenomen als Werelderfgoed genaamd “Het keteldal van Gavarnie”. Dit is een mooi stukje natuur te vinden dit departement. Bezoek deze zeer indrukwekkende plekken vanaf een thema-camping gelegen in Hautes-Pyrénées.