Kamperen in de Lozère

Mooie natuur in de Lozére

Het departement Lozère is na Frans-Guyana het dunstbevolkte departement van Frankrijk. Dit departement is erg geliefd bij natuurliefhebbers. U vindt hier dan ook het Nationaal Park Cevennen en vele andere prachtige landschappen, waar u kunt wandelen, paardrijden, zwemmen en kanoën. ’s Winters kunt u in bepaalde gebieden in de Lozére zelfs skiën. Zelfs in de winter is Lozére dus een geschikte vakantiebestemming!

In de Lozère ligt het mooie dorpje Sainte-Enimie, midden in het hart van de bergengten van de Tarn. Het dorp staat op de lijst van mooiste dorpjes in Frankrijk! U kunt in dit dorpje heel goed wandelen door de smalle straatjes, tussen de kalkstenen huizen door, omgeven door de prachtige bergen. In dit dorp vindt u onder andere de Romaanse Notre-Dame-du-Gourg en de bron van Burle, waarvan de wonderlijke kracht in de zesde eeuw de Merovingische prinses Enimie zou hebben genezen… De monumenten en het mooie aanzien van het dorpje, maken dat dit een gewilde vakantiebestemming is onder de liefhebbers van onroerend erfgoed.

De bergengten van de Tarn in de Lozère

De 53 kilometer lange rivier de Tarn begint op het hoogste punt van de Lozère (mont Lozère) en stroomt dan naar beneden door prachtige landschappen, ongerepte natuurgebieden en verbazingwekkende uitzichtpunten. De rivier stroomt langs kastelen, oude dorpjes (Zoals Sainte-Enimie) en Romaanse kerken die allemaal prachtig zijn om te zien. Sainte-Enimie is trouwens een prima vertrekpunt om door de rivier een kanotocht te maken! Ook kunt u de bergengten, waar de rivier door stroomt, ontdekken met de auto, op de motor, fietsend of wandelend.

In de Lozère is dus genoeg te doen voor de kampeerder die graag actief bezig is. Maar ook als u op gezinsvakantie wilt of graag wat rustiger aan wilt doen, is de Lozère een goede vakantiebestemming voor u!