Bestemmingen in de Midi-Pyrénées

Ariège

Historische kastelen, mysterieuze grotten en indrukwekkende uitzichten

Aveyron

Fraaie natuur, bergen, meren, watersporten en authentieke dorpjes

Gers

Glooiende heuvels, historische dorpjes en culinaire hoogstandjes

Haute-Garonne

Bergen, natuur, sfeervolle dorpen en culturele uitstapjes

Lot

Rivier de Lot, wijngaarden en specialiteiten uit de Franse keuken

Haute-Pyrénées

Spectaculaire grotten, prachtige watervallen en historische dorpjes

Tarn

Uitgestrekte bossen, historische steden en wijngaarden

Tarn-et-Garonne

Kronkelende rivieren, prachtige heuvellandschappen, ruige kloven en plateaus met wijngaarden

Vakantie in de Midi-Pyrénées

Kamperen in de Midi-Pyrénées

Kamperen in de Midi-Pyrénées, de Franse Pyreneeën, is een geweldige manier om dit prachtige gedeelte van Frankrijk te leren kennen. De regio Midi-Pyrénées bestaat uit maar liefst acht departementen en kent vele gezichten. Naast overblijfselen uit de prehistorie biedt deze regio een prachtig heuvel- en berglandschap, een hoog aantal zonuren maar ook interessante steden en dorpen. De regio Midi-Pyrénées heeft veel te bieden voor een geslaagde campingvakantie in de bergen. Boek een camping in de Midi-Pyrénées voor een fantastische vakantie in de bergen van Frankrijk. In deze regio vind je natuurcampings, kleine campings, charme campings en familiecampings. Hier kan je kampeerplekken huren, maar ook prachtige accommodaties om van de vakantie te genieten. Ontdek de verschillende departementen in deze regio en geniet van een mooie kampeervakantie in de Midi-Pyrénées.

Lees ook: 10 leuke campings in de Franse Pyreneeën

Ontdek de Midi-Pyreneeën

Het departement Hautes-Pyrénées ligt tegen de Spaanse grens en grenst in het westen met de Pyrénées-Atlantiques (Aquitiane). Bijna de helft van dit departement bestaat uit bergen en het biedt prachtige valleien zoals die van Azun, de Louron en de Gaves. Ook het beroemde bedevaartsoord Lourdes bevindt zich in het departement. Het departement Haute-Garonne heeft als hoofdstad Toulouse. Toulouse wordt ook wel ‘de rode stad’ genoemd vanwege de rode bakstenen waarmee de stad grotendeels is opgebouwd. Het departement Ariège is een afgelegen, ongerept en dunbevolkt departement, ideaal voor een rustige campingvakantie. Het kasteel van Montségur is een belangrijke bezienswaardigheid. Het departement Gers is een departement met zacht glooiende heuvels die niet boven de 200 meter uitkomen. Het kent maar liefst 500 kastelen en 400 meren. In departement Tarn-et-Garonne ligt het wandelparadijs van de kalksteenplateaus van de Quercy en vindt u de heuvels van Cascogne. Er zijn hier veel boom- en wijngaarden, bossen en weiden. De hoofdstad is Monauban. In het gelijknamige departement van de rivier de Lot zijn prachtige landschappen, vooral in de vallei van de Lot tussen Cahors en Saint-Cirq-Lapopie. Het departement Aveyron ligt aan de zuidelijke rand van de vulkaanstreek Auvergne en biedt ruig en uniek natuurschoon. U vindt hier natuurcampings in de buurt van de kalkplateaus en het vulkanisch gesteente. In het zuidoosten ligt het natuurgebied de Grands Causses. Aveyron kent ondanks de ruige natuur schitterende dorpen. Het departement Tarn ligt op slechts 70 km van de Middellandse Zee en heeft als hoofdstad Albi. Over de gelijknamige rivier spant zich ook het indrukwekkende viaduct van Millau.

Campings in de Franse Pyreneeën

De bergketen van de Pyreneeën vormt de grens tussen Spanje en Frankrijk. De Pyreneeën hebben indrukwekkende toppen van boven de 3000 meter, waarvan de hoogste toppen in de regio Midi-Pyrénées liggen. Vanaf de campings in de bergen heeft u uitzicht op deze toppen, die worden omringd door prachtige keteldalen, uitgesleten door vroegere gletsjers. De Cirque de Gavarnie is daarvan de meest bekende. De Pont d’Espagne, bij Cauterets heeft een groot aantal watervallen, bruisende waterloopjes en mooie waterassen. Ook vindt u in de Franse Pyreneeën schitterende bergmeren en een rijk pallet aan flora en fauna. De Midi-Pyrénées telt drie Regionale Natuurparken, de Grands Causses, de Haut-Languedoc en de Caussses du Query.

Campings aan een rivier

De rivieren Lot, Garonne, Tarn, Dordogne en Aveyron vormen samen de grote vijf valleien van Midi-Pyrénées en vormen spectaculaire landschappen. Mooie plaatsen om te bezoeken zijn bijvoorbeeld de steile kliffen van de vallei van de Lot, de kloven van de Aveyron met hun bergdorpjes maar ook de rivierengten van de Tarn zijn zeer indrukwekkend. Overnacht eens op een camping aan één van deze rivieren in de Midi-Pyrénées. De hoogvlakte van Aubrac in het noorden van de Aveyron is ook een zeer interessant landschap en wordt soms vergeleken met de Mongoolse steppe. In het zuiden van de Aveyron vindt u de karstgebieden, de ‘grand causses’. Dit prachtige kalksteenplateau is ontstaan door erosie.

Activiteiten in de Midi-Pyrénées

Er valt veel te doen in de omgeving van uw familiecamping met zwembad. U kunt in deze regio fantastisch skiën, fietsen, wandelen, raften en nog veel meer bergsporten beoefenen. De Tour de France komt meestal ook door deze streek, een leuk uitstapje tijdens uw campingvakantie op een klein camping in de Franse Pyreneeën. Voor meer ontspannend vermaak kunt u ook terecht in één van de 17 kuuroorden. Voor de liefhebber van lekker eten is de regio Midi-Pyrénées ook een must. De foie gras of eendenlever is overal in de Midi-Pyrénées een vast gegeven. Probeert u ook een de fijne vleeswaren van Lacaune en die cassoulet van Toulouse.

Meer informatie